Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση

Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση

 

19 υπουργοί, πέντε αναπληρωτές υπουργοί και 21 οι υφυπουργοί συνθέτουν το νέο υπουργικό συμβούλιο. Η νέα κυβέρνηση ανακοινώθηκε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας από τη νέα κυβερνητική εκπρόσωπο και υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Σοφία Βούλτεψη, που θα αντικαταστήσει τον Σίμο Κεδίκογλου.

 

Σε ποια υπουργεία δεν αλλάζει η σύνθεση

 

Ίδια παραμένει η σύνθεση στο υπουργείο Εξωτερικών με υπουργό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης  Ευάγγελο Βενιζέλο και υφυπουργούς τον Δημήτρη Κούρκουλα και τον Άκη Γεροντόπουλο.

Το ίδιο ισχύει για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου στις θέσεις τους παραμένουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, για το υπουργείο Υποδομών όπου παραμένουν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, το υπουργείο Περιβάλλοντος όπου παραμένουν ο Γιάννης Μανιάτης και ο Ασημάκης Παπαγεωργίου, ενώ νέος υφυπουργός ορίστηκε ο Νικόλαος Ταγαράς.

Αμετακίνητοι είναι ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,

Ίδιος παραμένει ο βασικός κορμος του υπουργείου Εργασίας όπου διατηρείται υπουργός ο Γιάννης Βρούτσης και υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου ενώ προστίθενται και δύο νέοι υφυπουργοί: Ο Αντώνης Μπέζας ο οποίος μετακινείται από το υπουργείο Υγείας και ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αντίστοιχα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παραμένουν στα πόστα τους ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Φώφη Γεννηματά, ενώ υφυπουργός τοποθετήθηκε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος.

 

Ποιοι μένουν εκτός

 

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές σε κρίσιμα υπουργεία. “Τσάρος” της οικονομίας είναι από σήμερα ο καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος αντικαθιστά τον Γιάννη Στουρνάρα. Την ίδια στιγμή, στις θέσεις τους μένουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης.

Εκτός κυβέρνησης μένει ο Γιάννης Μιχελάκης και υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Αργύρης Ντινόπουλος. Νέα ονόματα και στις θέσεις των υφυπουργών: Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Γιώργος Ντόλιος.

Εκτός κυβέρνησης και ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και η Ζέττα Μακρή. Νέος υπουργός Υγείας ο Μάκης Βορίδης, με αναπληρωτή υπουργό τον Λεωνίδα Γρηγοράκο που μετακινείται από το υπουργείο Εσωτερικών και υφυπουργό την Κατερίνα Παπακώστα που μπαίνει στην κυβέρνηση.

Το ίδιο ισχύει για τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο που αποχώρησε από το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση. Στη θέση του υπουργού Παιδείας ο  Ανδρέας Λοβέρδος που μπαίνει στην κυβέρνηση. Νέοι υφυπουργοί Παιδείας ο Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος και ο Κώστας Κουκοδήμος που αντικαθιστούν τους κ. κ. Συμεών Κεδίκογλου και Κώστα Γκιούλεκα (μένουν εκτός κυβερνητικού σχήματος).

Παρελθόν για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελεί ο Αθανάσιος Τσαυτάρης που τη θέση του παίρνει ο Γιάννης Καρασμάνης που μπαίνει στην κυβέρνηση. Είσοδο στην κυβέρνηση και για τον Πάρι Κουκουλόπουλο που αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αλλαγή σκυτάλης και στο υπουργείο Πολιτισμού. Νέος υπουργός ο Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ ο εκτός κυβέρνησης μένει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο Γιάννης Ανδριανός παραμένει υφυπουργός, ενώ στο σχήμα προστίθεται ως υφυπουργός  η Άντζελα Γκερέκου.

Η μεγάλυτερη έκπληξη του ανασχηματισμού θεωρείται ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τον Νίκο Δένδια να αναλαμβάνει υπουργός Ανάπτυξης. Ο ��περχόμενος υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μένει εκτός κυβέρνησης. Στην κυβέρνηση επίσης μπαίνουν οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γεράσιμος Γιακουμάτος ως υφυπουργοί Ανάπτυξης, ενώ  στη θέση του υφυπουργού παραμένει ο Νότης Μηταράκης. Από το πόστο του και γενικά από την κυβέρνηση αποχωρεί ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς. Τέλος, το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αναλαμβάνει ο Γιώργος Ορφανός ο οποίος αντικαθιστά τον Θεόδωρο Καράογλου (μένει εκτός κυβέρνησης).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ