Στην τελική ευθεία για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός

Ο ανασχηματισμός ξεκίνησε. Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν αρχίσει τον κύκλο των τηλεφωνημάτων προς τα στελέχη εκείνα που θα αναλάβουν τις κυβερνητικές θέσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών τελικά δεν «σπάει» ενώ υπάρχουν «καραμπόλες» σε ορισμένα υπουργεία. Περίπου στις 7 το απόγευμα θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο ότι θα αντικατασταθεί ο Σίμος Κεδίκογλου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης. Τις ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα θα κάνει αργά το απόγευμα άλλο πρόσωπο.

Σε ανοιχτή γραμμή Σαμαράς-Βενιζέλος

Από νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο γραφείο του και έχει συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες.  Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκεται ο Α. Σαμαράς με τον Ευ. Βενιζέλο για την οριστικοποίηση των ονομάτων

Οι περισσότεροι υπουργοί βρίσκονται ήδη στα γραφεία τους αναμένοντας το τηλεφώνημα από το Μαξίμου.

Ο γραμματέας της κυβέρνησης Φ. Καϋμενάκης ετοιμάζει τα τυπικά έγγραφα για τον ανασχηματισμό προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την αυριανή ορκωμοσία.

Το τηλεοπτικό συνεργείο της ΝΕΡΙΤ έχει πάρει ήδη θέση στο γραφείο του πρωθυπουργού στην βουλή προκειμένου να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό.

Τα ονόματα που θα μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα έχουν «κλειδώσει» και τα τηλέφωνα θα αρχίσουν από το Μαξίμου τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Διαψεύστηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον Καθηγητή Ν. Οικονομίδη να είναι ο νέος «τσάρος», ενώ όπως ανέφερε το Real.gr στο τραπέζι παραμένει το όνομα του καθηγητή Γ. Μουρμούρα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν πως το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών θα είναι έκπληξη και δεν θα είναι βουλευτής.

Πηγή: real.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί δεν μετακινούνται

ΤΩΡΑ-Η Γκερέκου στο υπουργείο Πολιτισμού

Αυτοί ΔΕΝ θα είναι στην κυβέρνηση

Εκτός και ο Χατζηδάκης

 Εκτός Παναγιωτόπουλος και Αρβανιτόπουλος

Παραμένει ο Χρυσοχοΐδης

Μένει εκτός και ο Καράογλου

ΤΩΡΑ-Μπαίνει στην κυβέρνηση ο Κωνσταντινόπουλος

Αυτοί παραμένουν στις θέσεις τους

 ΤΩΡΑ-Ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Ανάπτυξης

ΤΩΡΑ-Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο υπουργείο Παιδείας

ΤΩΡΑ-Εκτός κυβέρνησης ο Γιάννης Μιχελάκης;

ΤΩΡΑ-Μπαίνει στην κυβέρνηση ο Γιακουμάτος

ΤΩΡΑ-Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Κουτσούκος

ΤΩΡΑ-Ο Ντόλιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

ΤΩΡΑ-Εκτός κυβέρνησης η Ζέτα Μακρή

ΤΩΡΑ-Εκτός και ο Κώστας Γκιουλέκας

ΤΩΡΑ-Παραμένει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ