Στουρνάρας:Ο κ. Τσίπρας βλάπτει ενσυνειδήτως τη χώρα του

Στουρνάρας:Ο κ. Τσίπρας βλάπτει ενσυνειδήτως τη χώρα του

 

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αναφορικά με δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde».

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας σε γραπτή ανακοίνωσή του: «Ο κ. Τσίπρας, αναφέρεται για μια ακόμη φορά απαξιωτικά στο πρόσωπό μου, λέγοντας ότι το Βερολίνο με επέβαλε στη θέση του υπουργού Οικονομικών και ότι θέλει να με επιβάλει και στη Διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος με σκοπό να γίνει μόνιμη η λιτότητα. Αυτό είναι προσβλητικό και δείχνει ένδεια επιχειρημάτων».

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση: «Τον κ. Τσίπρα τον αντιμετώπισα και τον αντιμετωπίζω, με τον δέοντα θεσμικό σεβασμό, όλα αυτά τα χρόνια στη Bουλή, εξηγώντας του την αξία της σταθερότητας του νομίσματος ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού μας. Λυπάμαι για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως η οικονομική σταθερότητα και η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Με προσωπικές εμμονές και με ύβρεις εναντίον μου δεν συμβάλλει στον δημιουργικό διάλογο. Είναι κρίμα που καταφέρεται με συνεντεύξεις του σε εφημερίδες του εξωτερικού εναντίον του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με τέτοιους χαρακτηρισμούς, βλάπτοντας ενσυνειδήτως τη χώρα του. Επαναλαμβάνω, ενσυνειδήτως. Αυτό καταγράφεται στην προσωπική του ιστορία» καταλήγει η δήλωση του κ. Στουρνάρα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ