• Μακρή: Ο Σαμαράς νομίζει ότι αιφνιδίασε

  11:07 πμ, Παρασκευή 06 Ιουν 2014 11:07 πμ, Παρασκευή 06 Ιουν 2014

  Μακρή: Ο Σαμαράς νομίζει ότι αιφνιδίασε

  Για την πρόωρη λήξη των εργασιών της Βουλής τοποθετήθηκε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, επισημαίνοντας ότι «η πρόωρη και φαινομενικά αναίτια λήξη των εργασιών της Βουλής προφανώς κρύβει περισσότερα από τον πανικό που όλοι οι Έλληνες μπορούν να διακρίνουν σε μία κυβέρνηση πράξεων μεγίστου εντυπωσιασμού και μηδενικής αξίας».

  «Αφού ξεχείμασαν, υποστηρίζοντας τις εντολές του Μαξίμου, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης στέλνονται πρόωρα στα μπάνια του μνημονιακού οσφυοκάμπτη. Άλλωστε, αποτελεί κοινή γνώση ότι, όποιος καταφεύγει στον αιφνιδιασμό, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με άλλο τρόπο την πραγματικότητα», δηλώνει η κ. Μακρή.

  «Ο κύριος Σαμαράς νομίζει ότι αιφνιδίασε, αλλά δεν ξέρουμε ποιον. Τους βουλευτές του κόμματός του και της πασοκικής συνιστώσας που έραβαν κουστούμια για τον ανασχηματισμό. Τους εν ενεργεία υπουργούς που ήσαν έτοιμοι να επιδείξουν τον ιδρώτα τους από τις σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενόψει της επόμενης δόσης. Τους υπαλληλίσκους των δανειστών που θα κουνούσαν το δάχτυλο σε μία καλοπαιγμένη θεατρική παράσταση. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που μάζεψε άρον άρον την έκθεση του για την Ελλάδα. Τη διαπλοκή των καναλαρχών που περίμεναν δωράκια από τροπολογίες ή φωτογραφικές διατάξεις. Τον ίδιο τον ελληνικό λαό που, ενώ εκβιάζεται ψυχικά και οικονομικά, να υποστηρίξει την πολιτική σταθερότητα πιθανολογείται ότι θα οδηγηθεί στις κάλπες.

  Η αλήθεια θα αποκαλύψει αργά ή γρήγορα τον εαυτό της. Άλλωστε, η αλήθεια δεν εκβιάζεται. Δεν ξέρουμε, εάν συμβαίνει βέβαια το ίδιο με τον κ. Σαμαρά. Τη στιγμή που ούτε καν οι πρόεδροι των επιτροπών όπου συζητούνταν νομοσχέδια δεν γνώριζαν τίποτα. Τη στιγμή που οι βουλευτές μαθαίναμε από δημοσιογράφους το κλείσιμο του Κοινοβουλίου. Τη στιγμή που ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ουσιαστικά προαναγγέλλει το κλείσιμο της Βουλής στην ομιλία του για την άρση της ασυλίας του.

  Η σύμπτωση αυτών των στιγμών δημιουργεί υποψίες για εξωθεσμικούς διαλόγους και υπόγειες συναλλαγές. Για ηχογραφημένες συνομιλίες και παρακολουθήσεις. Όμως, η Δημοκρατία έχει όρια, τα οποία δεν ανέχονται τέτοιες σκοτεινές διαδρομές.

  Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε πληρώσει βαρύ τίμημα λάσπης και εκβιασμών, που οδήγησαν πολλά ηθικά αδύναμα μέλη του κινήματος σε άμεση ή έμμεση προσχώρηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο της μνημονικής διαπλοκής. Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς βουλευτές, δεν πάμε διακοπές. Δεν σταματάμε την προάσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος. Δεν φοβόμαστε να αποκαλύπτουμε την αλήθεια για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και τη νομοθετική προχειρότητα. Παραμένουμε πιστοί στην εντολή της Πατρίδας, πέρα από δεξιές και αριστερές κομματικές αγκυλώσεις για μία οικονομικά ανεξάρτητη και πολιτικά και εθνικά Ελεύθερη Ελλάδα», αναφέρει η κ. Μακρή στη δήλωσή της.

  Διαβάστε επίσης:

  ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς φοβάται την ανοιχτή Βουλή

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα