• Στη Νορμανδία ο Κάρολος Παπούλιας

  12:54 πμ, Παρασκευή 06 Ιουν 2014 12:54 πμ, Παρασκευή 06 Ιουν 2014

  Στη Νορμανδία ο Κάρολος Παπούλιας

  Στην πόλη Καν της Νορμανδίας, έφθασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία.

  Ο πρέσβης Παρισίων, Θεόδωρος Πασσάς υποδέχθηκε το προεδρικό ζεύγος, το οποίο και συνόδευσε σε ξενοδοχείο της παραθαλάσσιας πόλης Ντοβίλ όπου και θα παραμείνουν έως το Σάββατο το πρωί.

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Παπούλιας και η σύζυγός του θα συμμετέχουν αύριο στις 12,30 (ώρα Ελλάδας) σε δεξίωση στο κάστρο της πόλης Μπενουβίλ. Πρόκειται για μια παραθαλάσσια μικρή κωμόπολη στην περιφέρεια του Καλβαντός όπου τον Ιούνιο του 1944 το 6ο σώμα των Βρεττανών αλεξιπτωτιστών διεκπεραίωσε με επιτυχία την επιχείρηση «Pegasus Bridge», επικρατώντας στις γέφυρες της πόλης.

  Μετά τη δεξίωση, οι 17 προσκεκλημένοι αρχηγοί κρατών θα συμμετέχουν σε «οικογενειακή φωτογραφία» γύρω από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στη δε συνέχεια θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα.

  Στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) το σύνολο των προσκεκλημένων θα μεταβεί στην παραλία Ουϊστριάμ) για την επίσημη κεντρική επετειακή τελετή.

  Κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα πραγματοποιηθούν και σειρά διακρατικών τελετών προς τιμή των στρατιωτών διαφόρων εθνικοτήτων, που έχασαν τη ζωή τους στη Νορμανδία κατά την απόβαση. Οι τελετές αυτές ανάμεσα στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία και τον Καναδά θα πραγματοποιηθούν στα αντίστοιχα νεκροταφεία των πεσόντων, που είναι διάσπαρτα στη Νορμανδία.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα