Σκηνές απείρου κάλλους στη βουλή-Οι ύβρεις και οι απειλές στη συζήτηση για την Χρυσή Αυγή

Σκηνές απείρου κάλλους στη βουλή-Οι ύβρεις και οι απειλές στη συζήτηση για την Χρυσή Αυγή

 

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στη βουλή όπου πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.

Οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές παίρνοντας το λόγο εμφανίστηκαν αμετανόητοι και προκλητικοί επιχειρώντας να εμπλέξουν κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές.

Η βουλή τελικά αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους με 223 ψήφους “υπέρ” και μία ψήφο “παρών”. “Παρών” ψήφισε (σύμφωνα με το ΑΠΕ) ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Μετά την απόφαση της Βουλής ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση συμπληρωματικών διώξεων σε βάρος τους για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και παράνομη σύσταση υλικού.

 

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές έφθασαν στη Βουλή από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκονται προφυλακισμένοι, περίπου στις 11:50.  Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια κι οι αστυνομικοί απαγόρευαν από νωρίς κάθε κίνηση, τόσο στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, όσο και εντός, απ΄όπου είχε προγραμματιστεί να περάσουν για να εισέλθουν στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Όλοι οι βουλευτές της ΧΑ, συγγενείς των τριών προφυλακισμένων, υπάλληλοι των γραφείων του κόμματος στη Βουλή, καθώς και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, τους περίμεναν έξω από την κεντρική είσοδο της Ολομέλειας.

 

Μόλις ο Νίκος Μιχαλολιάκος είδε τους συγκεντρωμένους άρχισε να φωνάζει προς την αστυνομική φρουρά, που τον συνόδευε, λέγοντας: “Μη με πιάνετε, αφήστε με. Θα πάω μόνος μου. Είμαι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος”.

“Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή”, “Άκου αρχηγέ, άκου καλά, ξεφτίλισες το σύστημα ακόμα μια φορά” ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι μέχρι να μπει ο γραμματέας της Χ.Α. στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου, με το που αντίκρισε τον πατέρα της στους διαδρόμους της βουλής έπεσε στην αγκαλιά του λέγοντάς του: “Λεβέντη μου. Είσαι ο καλύτερος πατέρας, είμαι η πιο περήφανη κόρη του κόσμου”. 

Τι είπαν Μιχαλολιάκος-Παππάς-Λαγός

 

Μιχαλολιάκος: Φτιάξατε κατηγορητήρια βλέποντας δημοσκοπήσεις

Από τα έδρανα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής επέλεξε να μιλήσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος που πήρε πρώτος τον λόγο. Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε βολές κατά πάντων κάνοντας λόγο για κατηγορητήρια που δομήθηκαν με βάση τις δημοσκοπήσεις.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε υπερήφανος, επειδή διώκεται για τις ιδέες του. “Οι χειροπέδες που μου βάζετε για μένα είναι τίτλος τιμής. Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης”, ανέφερε, μεταξύ άλλων. Στο στόχαστρο του γραμματέα της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν ο εκπρόσωπος Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, ο Kοινοβουλευτικός Eκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης και ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος. 

Η Χρυσή Αυγή είναι θύμα μιας πολιτικής σκευωρίας είπε και, αναφερόμενος στο βίντεο Μπαλτάκου, αφηγήθηκε πως και άλλες φορές τα έλεγε αυτά ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης σε προσωπικές τους συνομιλίες. “Αυτά που είπε ο Μπαλτάκος στον συναγωνιστή μου, τον Κασιδιάρη, είναι αλήθεια. Γιατί τα ίδια έλεγε και σε μένα. Γιατί τον Μπαλτάκο δεν τον ξέρει κανείς σας νωρίτερα από ότι τον ξέρω εγώ. Εγώ γνώρισα τον Μπαλτάκο ως μαθητής σε εθνικιστικούς αγώνες το 1973, στο Γραφείο της ΕΟΚΑ Β΄ και μετά στο εθνικιστικό κίνημα” είπε και πρόσθεσε: “Όποτε ήθελε να μου πει κάτι, για λόγους ασφαλείας ο Τάκης Μπαλτάκος μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες”.

“Όμως δεν ήταν μόνο ο Μπαλτάκος. Μέσα στα τηλέφωνα, στα δύο κινητά που κατάσχεσε η αντιτρομοκρατική, όπου έχετε βγάλει του κόσμου της λεπτομέρειες, υπήρχε ένα όνομα και κάποιες κλήσεις. Να σας το πω; Γεώργιος Μουρούτης. Ο οποίος ήθελε και αυτός επαφές. Καθώς και δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας σε μυστικές επαφές εκτός των γραφείων της Βουλής. Θέλαν να μας προσεταιριστούν” είπε.

 

 

 

Κάποια στιγμή μάλιστα ο Νίκος Μιχαλολιάκος απευθυνόμενος στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη που προήδρευε της συνεδρίασης του είπε “σκάσε ρε” όταν εκείνος του έκανε συστάσεις.

 

Λαγός: Αν έχετε κότσια, πάμε σε δίκη-Μπλέξατε μαζί μας

“Πριν από 8,5 μήνες μας βάλατε χειροπέδες και μας περιφέρατε νομίζοντας πως θα φοβηθούμε. Σας είχα πει μπλέξατε άσχημα μαζί μας δεν είμαστε σαν αυτούς που συναναστρέφεστε, είμαστε άλλοι άνθρωποι, είμαστε τρελοί”, είπε ο Γιάννης Λαγός στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε τρίο στούτζες τους υπουργούς και τη δικαιοσύνη που τον έστειλαν στη φυλακή. Παράλληλα είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές “αν έχετε τα κότσια πηγαίνετε μας σε δίκη”. 

  Για τη δολοφονία της 28ης Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του ιδίου και του “συναγωνιστή του, του Γιώργου του Πατέλη” τον οποίο και αυτόν “άδικα τον τραβολογάνε”. Καταλόγισε εμπάθεια σε ανακριτές και εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση και αναγνώρισε ότι είχε στο σπίτι του πιστόλι, αλλά για την προσωπική του ασφάλεια. Είπε ακόμη ότι η αντιτρομοκρατική δεν βρήκε στοιχεία όταν έψαξε το σπίτι του και αφού ευχαρίστησε τους “συναγωνιστές του που παράνομα είναι κρατούμενοι” είπε: “Είμαι πολύ τυχερός που έχω αυτή τη γυναίκα για μητέρα μου και αυτή την κοπέλα για σύντροφό μου”.

 

 

 

Από το βήμα της βουλής επέλεξε να μιλήσει ο “υπαρχηγός” της Χ.Α. Χρήστος Παππάς. Ο ίδιος κοντοστάθηκε λίγο πριν ανέβει στο βήμα, μπροστά στον υπουργό Δικαιοσύνης και κάτι του ψιθύρισε.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου φάνηκε να αιφνιδιάζεται, αλλά δεν αντέδρασε, καθώς δεν είχε ακούσει τι ακριβώς του είπε. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο κ. Παππάς του είπε: “Δεν ντρέπεσαι να με κοιτάς στα μάτια, ρε;”. 

 

Προκλητικός ο Χρήστος Παππάς

 

“Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την ευτυχία που νιώθω να ζω σε μια χώρα” είπε ο Χρήστος Παππάς, “όπου Χριστοφοράκος, Καράβελας, Γιάννος Παπαντωνίου, Καρχιμάκης, Τσουκάτος, Κοντομηνάς -αυτόν τον καναλάρχη που ευθύνεται και για τις τηλεδίκες στο κανάλι του-, όλους τους καταδικασθέντες στελέχη της ΝΔ για το δομημένο ομόλογο, μάλιστα με την κατηγορία και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, να ζω σε μια χώρα όπου Φλώρος και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Energa και Hellas Power, με συνηγόρους τούς κυρίους Βορίδη και Μαρκογιαννάκη, που κυκλοφορούν ελεύθεροι”.

Χαρακτήρισε αρχιερέα της διαπλοκής τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση στην ουσία έχει χάσει τη λαϊκή εντολή και με εντολή Σαμαρά βάζει τους βουλευτές του τρίτου πολιτικού κόμματος στη φυλακή. Μίλησε για “εκμυστηρεύσεις του Άδωνι Γεωργιάδη” και είπε πως ο υπουργός Υγείας του έλεγε “προτιμώ ο γιος μου στα 16 του να είναι Χρυσαυγίτης παρά Συριζαίος” και του ζητούσε να του πούνε κάποια στιγμή. Αφηγήθηκε πως ο πρόεδρος της Βουλής τον προσφωνούσε “Χρηστάρα» και ότι του έλεγε: “Ρε συ, πες στον Ηλία πως και εγώ και χειρότερα έλεγα όταν ήμουν μικρός, αλλά να πέσουν οι τόνοι”. Μίλησε για συνομιλίες του με τον κ. Τσιάρα, κατά τις οποίες γίνονταν σχόλια για το πρόσωπο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Είπε ακόμη ότι η διαδικασία για την άρση ασυλίας των τριών είναι σε παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού διότι έχει παρέλθει η τρίμηνη προθεσμία από τότε που έγινε το αίτημα των εισαγγελικών αρχών.

Έντονη ήταν η αντίδραση από την πτέρυγα της ΝΔ, όταν ο Χρήστος Παππάς μίλησε απαξιωτικά για τον Μάκη Βορίδη, λέγοντας: “Αυτόν σκοπεύετε να κάνετε υπουργό;”.

“Να ντρέπεστε” ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που κούνησε το κεφάλι του υποτιμητικά, όταν ο Χρήστος Παππάς ισχυρίστηκε ότι του είχε πει “καλύτερα ο γιος μου Χρυσαυγίτης, παρά Κομμουνιστής και Συριζαίος”.

Η πιο ακραία, όμως στιγμή, στη Βουλή ήταν όταν ο Χρήστος Παππάς κλείνοντας την ομιλία του φώναξε προς τους βουλευτές: “Εύχομαι όλους εσάς τους αχρείους, άθλιους, να σας λυπηθεί ο θεός”.

Οι βουλευτές όλων των πτερύγων αντέδρασαν έντονα, αντιτείνοντας προς την πλευρά της Χρυσής Αυγής: “εσείς είστε οι άθλιοι που δεν σέβεστε τίποτα”. Ζήτησαν, δε, από τον πρόεδρο του Σώματος να τον ανακαλέσει στη τάξη. Ωστόσο, ο κ. Παππάς δεν δέχτηκε να ανακαλέσει κι ο Νίκος Μιχαλολιάκος σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει και να βρίζει. Τον ακολούθησαν και οι υπόλοιποι βουλευτές του. Στην αίθουσα δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο.

 

 

 

 

Διαβάστε κάποιες ενδεικτικές εκφράσεις που ακούστηκαν από τους βουλευτές της ΧΑ.

– “Ιαβέρηδες, που ψηφίζετε αντεθνικά νομοσχέδια, θα τον κλείσετε στη φυλακή;” φώναξε ο κ. Μιχαλολιάκος.

– “Σκάσε»,” π…..,”, “ασχολήσου με τα καρότα”, “καραγκιόζηδες”, “αλήτες”, “ξεφτιλισμένοι”, φώναζαν οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα ο Νίκος Μίχος σηκώθηκε από το έδρανό του και κατευθύνθηκε απειλητικά προς τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος μαζί με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πύρρο Δήμα, όρθιοι, τους αντέτειναν: “Εσείς είστε άθλιοι”, “είστε εκτός νόμου κόμμα”.

Τον Νίκο Μίχο συγκράτησε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος πιάνοντάς τον από το μπράτσο, του είπε να καθίσει κάτω, γιατί “δεν αξίζει τον κόπο”.

 

Η αποχώρηση των Βουλευτών της Χ.Α.

 

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ και πριν αρχίσει η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας τους,αποχώρησε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

 

 

 

Μουρούτης: Δεν έχω συναντήσει ποτέ τον Μιχαλολιάκο

«Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Μουρούτης «σχετικά με τη σημερινή αναφορά του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου στο πρόσωπό του, στη Βουλή».

«Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει,  ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει» τονίζει ο κ. Μουρούτης.

 

Η απάντηση της Ασημακοπούλου στους βουλευτές της Χ.Α.

 

 “Οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής απέδειξαν, άλλη μία φορά, τι εκπροσωπούν και τι εκφράζουν: Κατασκευάσματα νοσηρής φαντασίας, ψεύδη και αθλιότητες”, τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, βουλευτής Ιωαννίνων, Άννα Ασημακοπούλου αναφερόμενη στα όσα είπαν, σήμερα, στη Βουλή, υπόδικοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ