“Πράσινοι” εναντίον “γαλάζιων” για τον ανασχηματισμό

“Πράσινοι” εναντίον “γαλάζιων” για τον ανασχηματισμό

Σε παρατεταμένη ακινησία βρίσκεται η κυβέρνηση λόγω του επικείμενου ανασχηματισμού. Η ονοματολογία δίνει και παίρνει με αποτέλεσμα ελάχιστοι να ασχολούνται με την προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι θέμα πλέον 24ωρων. Ωστόσο τα προγραμματισμένα ταξίδια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε Βαρσοβία και Βιέννη (3 – 4 Ιουνίου) και του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Νορμανδία (5-7 Ιουνίου) περιπλέκουν την κατάσταση για το πότε ακριβώς θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμό.

Την ίδια ώρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ξιφουλκούν δημόσια εναντίον «γαλάζιων» υπουργών προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της ΝΔ.

Ο γραμματέας και νέος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης επιτέθηκε κατά του υπουργού Εσωτερικών φτάνοντας στο σημείο να ζητήσει την έξοδο του από την κυβέρνηση γεγονός που άναψε νέες φωτιές μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Μία κίνηση που επιβεβαιώνει ουσιαστικά την αλλαγή πλεύσης της Χ. Τρικούπη απέναντι στην κυβέρνηση μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς το ΠΑΣΟΚ ζητάει μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο κυβερνητικό σχήμα παρά το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εταίρος σημείωσε πτώση τεσσάρων μονάδων συγκεντρώνοντας 8%.

«Λέμε για τον Στουρνάρα… Να σας πω την αλήθεια; Το θεωρώ δεύτερο. Το θέμα είναι τι θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών, να κάνει μια μεταρρύθμιση. Ποιος θα είναι π.χ. υπουργός Εσωτερικών που θα κάνει μια μεταρρύθμιση. Θα είναι ο κ. Μιχελάκης, που δεν έχει αποδείξει μέχρι σήμερα, με τις πολιτικές του επιλογές, ότι δεν μπορεί να είναι;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Ανδρουλάκης στον Βήμα Fm.

Είχε προηγηθεί η προαναγγελία του ανασχηματισμού από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έξω από το Μαξίμου το οποίο προκάλεσε την αντίδραση τουΑ. Γεωργιάδη αλλά αρκετών άλλων «γαλάζιων» στελεχών.

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε και στην φημολογούμενη μετακίνηση του Χρ. Σταικούρα στο υπουργείο Υγείας.  Μέσω διαρροών  η Χ. Τρικούπη ότι στο συγκεκριμένο υπουργείο πρέπει να ενισχυθεί το στοιχείο της ευαισθησίας και να ακολουθηθεί μια πιο κοινωνική πολιτική, η οποία είναι πολύ μακριά από το προφίλ και το… στιλ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

 

Πηγή real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ