Τι συζήτησαν Σαμαράς-Έτινγκερ

Τι συζήτησαν Σαμαράς-Έτινγκερ

«Ο ρόλος της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή στρατηγική αερίου ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό», δήλωσε ο επίτροπος Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, με θέμα την ενεργειακή ασφάλεια προμήθειας στην ΕΕ.

Ο κ.Έτινγκερ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον νότιο διάδρομο φυσικού αερίου (South Stream), ο οποίος θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ελλάδα, καθώς και για τον αγωγό διασύνδεσης με τη δυνατότητα αντίστροφης ροής (diversing flow), για τη διοχέτευση αερίου από την Ελλάδα προς τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία.

Επιπλέον, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τον τερματικό υγροποιημένου αερίου στην Ελλάδα, καθώς και για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που υπάρχουν στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, και ειδικότερα στις ακτές του Ισραήλ, στα ύδατα γύρω από την Κύπρο και στην ίδια την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον επίτροπο Ενέργειας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί πολύ σημαντική την ανάπτυξη των υποδομών αερίων στην Ελλάδα, το θαλάσσιο σωληναγωγό και τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου αερίου (LNG).

Τέλος, ο Γκίντερ Έτινγκερ ανέφερε ότι συζητήθηκαν τα τελευταία βήματα της διαδικασίας για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΠΑ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ