Βενιζέλος: Δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία

Βενιζέλος: Δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία

Στο μήνυμα των τριπλών εκλογών αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι «το βασικό συμπέρασμα των τριπλών εκλογών ήταν η διατήρηση της σταθερότητας στη χώρα» και πρόσθεσε ότι αυτό αποτελεί «μία πολύ σημαντική βάση εκκίνησης για να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια εξόδου από την κρίση».

«Είμαστε λίγα βήματα πριν από το τέλος, πρέπει να τα κάνουμε όλοι ενωμένοι» υπογράμμισε.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σημείωσε ότι «ένα δεύτερο μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες είναι ότι δεν θέλουν αυτόν τον συμβολικό εμφύλιο πόλεμο που επιθυμούν ορισμένοι». 

«Πρέπει να ενώσουμε ξανά το έθνος και θα έχω την ευκαιρία να σας παρουσιάσω μερικές σκέψεις μου προς την κατεύθυνση αυτή της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συναίνεσης», τόνισε.

Σε ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας «τι εκπέμπει η Ευρώπη», ο κ. Βενιζέλος, αφού τον ενημέρωσε για την χθεσινή συνάντηση των σοσιαλιστών Πρωθυπουργών και αντιπροέδρων της κυβέρνησης, είπε:

«Εμείς θέλουμε να εφαρμοστούν οι θεσμικές διαδικασίες, δηλαδή η πρώτη επιλογή να γίνει με τον υποψήφιο Πρόεδρο του μεγαλυτέρου κόμματος κοινοβουλευτικά, που είναι το Λαϊκό Κόμμα – δεν έχει σημασία – εμάς μας ενδιαφέρουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση». 

«Θέλουμε να αναβαθμιστεί το Κοινοβούλιο, γιατί αυτό είναι το μήνυμα των λαών, αλλά κυρίως μας ενδιαφέρει το νέο μήνυμα πολιτικών, δηλαδή θέλουμε ανάπτυξη, απασχόληση, μια Ευρώπη φιλική και ορατή για τους πολίτες και ελπίζω ότι το μήνυμα αυτό θα γίνει αντιληπτό.  Δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία», κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ