Οι μεγαλύτερες ανατροπές σε δήμους

Οι μεγαλύτερες ανατροπές σε δήμους

 

Ανάμεσα στους 211 δήμους, όπου έγιναν επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή, σε 75 δήμους έγινε ανατροπή του αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής, με τον δεύτερο σε ψήφους υποψήφιο να εκλέγεται πρώτος. Η μεγαλύτερη ανατροπή σημειώθηκε στο δήμο Αγ. Παρασκευής, με τον Ιωάννη Σταθόπουλο, ο οποίος στον α’ γύρο είχε λάβει 29,70% και τελικά κέρδισε με 50,82%.

Ανατροπή σημειώθηκε και στο δήμο Αχαρνών με τον Ιωάννη Κασσαβά (Οικολόγοι-Πράσινοι) να κερδίζει με 54,05%, ενώ την πρώτη Κυριακή είχε λάβει 22,51%, έναντι 22,94% του απερχόμενου δημάρχου Σωτήρη Ντούρου.

Aντίστοιχα στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξελέγη με 50,03%, ενώ την πρώτη Κυριακή είχε λάβει 34,72% έναντι 37,55% του Σπυράγγελου Πάνα.

Ανατροπή πραγματοποιήθηκε και στους δήμους Βριλησσίων, όπου ο Ξ. Μανιατογιάννης κέρδισε τον νυν δήμαρχο Κων/νο Ιωαννίδη (Ν.Δ.), στο δήμο Βύρωνα όπου ο Γρηγόρης Κατωπόδης (ΣΥΡΙΖΑ) νίκησε τον Χρήστο Γώγο (ανεξάρτητος με στήριξη Ν.Δ.) και στο δήμο Γαλατσίου όπου ο Γιώργος Μαρκόπουλος νίκησε τον νυν δήμαρχο Κυριάκο Τσίρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 1/3 των δήμων επανεκλέχθηκε ο ίδιος δήμαρχος και στην συντριπτική πλειονότητα αυτών (59 δήμοι) ο δήμαρχος επανεκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ