Οργή Γρηγοράκου για τον Παπανδρέου

Οργή Γρηγοράκου για τον Παπανδρέου

Ευθείες βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκο, για την ώρα που πήγε ο πρώην πρωθυπουργός στην κάλπη να στηρίξει την παράταξή του.

Ειδικότερα ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στο ΒΗΜΑ FΜ είπε: «Έχετε ακούσει μια παροιμία για την πόρτα του χειμώνα; Όταν έχει φτάσει ο χειμώνας και ανοίγεις την πόρτα του, το καλοκαίρι έχει περάσει; Στην πόρτα του χειμώνα πας να ανοίξεις, όταν έχεις περάσει από τη μία εποχή στην άλλη; Πας να στηρίξεις δηλαδή το κόμμα σου στις 12 το μεσημέρι, όταν έχουν ψηφίσει οι μισοί Έλληνες; Σε ποιον είχε στείλει mail; Θυμάμαι εγώ τον Γιώργο Παπανδρέου που ήταν πρόεδρος ενός μεγάλου Κινήματος και έχουμε συνυπάρξει σε όλα αυτά, σε όλα! Αλλά… έλεος πια!» για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Όσο για την αποτίμηση των ευρωεκλογών και το ρόλο της Κεντροαριστεράς ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σχολίασε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Συγκεκριμένα ο ίδιος ανέφερε: «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και πιστεύω ότι ούτε η Ελιά μπορεί να πανηγυρίζει. Δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς από την Κεντροαριστερά και πρέπει όταν πέσει ο κουρνιαχτός να το δούμε λίγο καλύτερα και πώς φτάσαμε εδώ, διότι ξέρουμε ότι δώσαμε πάρα πολλά. Ο κόσμος κάτι μας λέει και αυτό το μήνυμα πρέπει να το μεταφράσουμε. Αυτό που μας λέει ο κόσμος πρέπει να το δούμε. Δεν μπορεί να είναι στα κάγκελα και εμείς να καθόμαστε και να σφυρίζουμε. Ο κόσμος μας έδωσε ένα σαφές μήνυμα και πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή πέσαμε από την Ακρόπολη και σταθήκαμε όρθιοι. Στην Κεντροαριστερά πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Δεν ξέρω τι έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο μυαλό του και θα τα συζητήσουμε το μεσημέρι, για να μας πει τι έχει στο μυαλό του. Αλλά πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω. Ο χώρος το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει διασπαστεί τόσο πολύ που θα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε ιδεολογικά τι κάνει ο χώρος και πού το πάει. Δεν μπαίνω σ’ αυτή τη συζήτηση εγώ (σ.σ.: περί αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση) και αυτό θα το δει και θα το αποφασίσει ο κ. Βενιζέλος. Προς το παρόν, όμως, δεν έχουμε αποφασίσει κάτι τέτοιο και δεν το πιστεύουμε. Δεν το συζητάω εγώ αυτή τη στιγμή. Στην πολιτική πρέπει να αλλάζουν τα πάντα και δεν μπορούμε να είμαστε οχυρωμένοι πίσω από τους εγωισμούς μας και τις προσωπικές μας (στρατηγικές). Ξέρετε, δεν υπάρχουν προσωπικά στην πολιτική. Αλίμονο εάν υπήρχαν. Δύο πράγματα υπάρχουν μόνο: αμνησία και αμνηστία. Πρέπει να μάθεις να συγχωρείς και να ξεχνάς. Όταν θέλεις να συνθέσεις ένα χώρο, διότι καθένας έχει τη δική του ιδεολογία και μετάφραση στο χώρο της Κεντροαριστεράς, πρέπει όλα τα παραπάνω να τα έχεις. Εντάξει, βέβαια, υπάρχουν και ορισμένες αδυναμίες. Λοιπόν, δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε κάποια στιγμή αυτά και πέρα από εγωισμούς να έρθουμε και να τα συζητήσουμε όλα αυτά, τι θα γίνει με την Κεντροαριστερά;»

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Παπανδρέου: Όραμα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ