Νικητές και ηττημένοι στην Κεντρική Μακεδονία

Νικητές και ηττημένοι στην Κεντρική Μακεδονία

Με μεγάλους νικητές τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης ξημέρωσε η επόμενη μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στις άλλες μεγάλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλαγή “σκυτάλης” υπήρξε στη Βέροια και το Κιλκίς.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας με ποσοστό 71,01% (ενσωμάτωση 99,59%) και 43 έδρες επικράτησε άνετα επί του Γιάννη Ιωαννίδη που έλαβε 28,99% (11 έδρες).

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης εξελέγη για δεύτερη φορά δήμαρχος καθώς έλαβε ποσοστό 58,11% στο β’ γύρο των εκλογών έναντι του Σταύρου Καλαφάτη που συγκέντρωσε το 41,89% των ψήφων.

Στον Δήμο Κιλκίς, νέος δήμαρχος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Σισμανίδης. Εξελέγη με ποσοστό 50,77%, ενώ ο αντίπαλος του Παύλος Τονικίδης έλαβε μετά από σκληρή μάχη 49,23%.

Νέο δήμαρχο θα έχει και η Βέροια, καθώς ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης επικράτησε με 54,10% στον β’ γύρο των εκλογών επί του αντιπάλου του Κωνσταντίνου Καραπαναγιωτίδη, ο οποίος έλαβε 45,90%.

Αντίθετα, στον Δήμο Έδεσσας παραμένει δήμαρχος ο Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος εξασφάλισε ποσοστό 60,02% έναντι 39,98% του Ιωάννη Σόντρα.

Υπενθυμίζεται ότι από τον α’ γύρο, στην Κεντρική Μακεδονία επανεξελέγησαν στον Δήμο Κατερίνης ο Σάββας Χιονίδης και στον Δήμο Πολυγύρου της Χαλκιδικής ο Αστέριος Ζωγράφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ