Ο Γιάννης Μπουτάρης στον Realfm Θεσσαλονίκης 107,1: Είμαι ο καλύτερος

Ο Γιάννης Μπουτάρης στον Realfm Θεσσαλονίκης 107,1: Είμαι ο καλύτερος

 

«Οι Θεσσαλονικείς πρέπει να ψηφίσουν εμένα και όχι τον Καλαφάτη γιατί είμαι ο καλύτερος, πώς να το κάνουμε», υποστήριξε ο  Γιάννης Μπουτάρης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον REAL FM Θεσσαλονίκης και στον Μπάμπη Τζιομπάνογλου.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Σταύρου Καλαφάτη για την στάση που είχε τηρήσει ως υπουργός της Κυβέρνησης, στις κρίσιμες αποφάσεις που πάρθηκαν για τα ζητήματα της  τοπικής αυτοδιοίκησης και αφορούν και την πόλη της Θεσσαλονίκης:

«Για την προώθηση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη δεν πήραμε φράγκο από το κεντρικό κράτος. Έχετε δει πουθενά σε αφίσα του ΕΟΤ να γράφει για τη Θεσσαλονίκη; Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί ο κ. Καλαφάτης, ο οποίος είναι στην κυβέρνηση, δεν έβαλε λίγο το χεράκι του να βοηθήσει και διεκδικεί τώρα τη δημαρχία; Γιατί δεν έβαλε το χεράκι του να βοηθήσει ώστε να μην καταργηθεί η δημοτική αστυνομία; Την πόλη τη βλέπετε τι μπάχαλο είναι. Δουλειά δύο ετών που προσπαθήσαμε να κάνουμε στη δημοτική αστυνομία διαλύθηκε σε μια βδομάδα, αλλά ο δήμαρχος φταίει για όλα. Οι αντίπαλοι μου λένε “κάνε κάτι για το κυκλοφοριακό”. Τι να κάνω, να βγω να κάνω τον τροχονόμο; Αυτά πρέπει να τα ξέρει ο κόσμος. Πού ήσουν κύριε Καλαφάτη όταν ψήφισες την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας; Πού ήσουν όταν ψήφισες την κατάργηση των σχολικών φυλάκων; Γιατί δεν παραιτήθηκες από βουλευτής; Γιατί ο Τζιτζικώστας παραιτήθηκε από υποψήφιος; Σήκωσε το κεφάλι του. Σήκωσε το κεφάλι κ. Καλαφάτη και πες “λυπάμαι πολύ, εγώ για την πόλη που θέλω να υπηρετήσω σαν δήμαρχος αρνούμαι να ψηφίσω την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας”»

Για το ποιον υποψήφιο θα επέλεγε για περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ανάμεσα στον Απόστολο Τζιζτζικώστα και τον Γιάννη Ιωαννίδη:

«Δε θέλω να μπλέξω πολύ σε αυτή την ιστορία. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι ο Τζιτζικώστας έχει καλύτερη προοπτική. Μεταξύ των δύο προφανώς ο Τζιτζικώστας έχει την καλύτερη προοπτική».

Για τους «παραπλανημένους» ψηφοφόρους της  Χρυσής Αυγής:

«Είναι δεδομένο ότι όλες οι ανεξάρτητες δημοκρατικές παρατάξεις είναι κατά της Χρυσής Αυγής. Σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη που έχει υποστεί τα πάνδεινα από το ναζισμό είναι ντροπή να έχουμε δέκα χιλιάδες συμπολίτες μας που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή. Εγώ το έχω ξαναπεί, δεν θέλω ούτε μία ψήφο από τη Χρυσή Αυγή. Ας πάνε να κάνουν μπάνιο, ας μην πάνε να ψηφίσουν. Εμείς σαν ‘Πρωτοβουλία’ δεν θέλουμε ούτε μία ψήφο από τη Χρυσή Αυγή».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ