Κορυφώνεται η κόντρα Σγουρού-Δούρου

Κορυφώνεται η κόντρα Σγουρού-Δούρου

 

Κορυφώνεται η κόντρα των “μονομάχων” στην Περιφέρεια Αττικής. Ο νυν περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός κατηγόρησε την Ρένα Δούρου για “πολυδάπανη και πολυτελή προεκλογική εκστρατεία”.

“Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτάκια κατακλύζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Εκατοντάδες χιλιάδες αφίσες έχουν γεμίσει κάθε γωνιά της Αττικής, κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας. Πληρωμένες καταχωρήσεις στο σύνολο των ιστοσελίδων και των κοινωνικών δικτύων.  Εύλογα αναρωτιέται κανείς για το Πόθεν Έσχες αυτής της προεκλογικής καμπάνιας. Πέρα όμως από το ερώτημα αυτό η κα Δούρου πρέπει να απαντήσει και σε ορισμένα ακόμη, πολύ σοβαρά, ερωτήματα. Και εξηγούμαι: Γνωρίζετε όλοι πως η εκλογική νομοθεσία επιβάλλει κάθε έσοδο και κάθε δαπάνη πρέπει να δηλώνεται και να αναρτάται στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών, τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Όλες οι δαπάνες όλων των συνδυασμών και των υποψηφίων πρέπει να καταχωρούνται εκεί άμεσα” τόνισε ο κ. Σγουρός μιλώντας στο Βήμα Fm.

“Η κ. Δούρου και όλος ο συνδυασμός της μέχρι σήμερα έχει δηλώσει ΜΗΔΕΝ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΜΗΔΕΝ. Για όλη αυτή την προεκλογική εκστρατεία, με τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις, τον τηλεοπτικό χρόνο, τα εκατομμύρια αφίσες, τις καταχωρήσεις στις ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Δούρου μας λέει, με τα επίσημα στοιχεία,  ότι της στοίχισαν ΜΗΔΕΝ ΕΥΡΩ”  σημείωσε μεταξύ άλλων, ζητώντας από την κυρία Δούρου να δώσει εξηγήσεις.

‘Η χρηστή διοίκηση και ο Γιάννης Σγουρός είναι έννοιες ασύμβατες. Και αυτό το βεβαιώνουν οι ίδιοι οι αντιπεριφερειάρχες του” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υποψήφια περιφερειάρχης Ατικής Ρένα Δούρου, απαντώντας στον κ. Σγουρό.

Στην ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμη Ζωής» παρατίθενται δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Χρυσάνθης Κισκήρα, σύμφωνα με την οποία ο κ. Σγουρός «διανέμει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ χωρίς σχεδιασμό, με μόνο κριτήριο την εκλογική σκοπιμότητα, στο πλαίσιο των πελατειακών αντιλήψεων». Επίσης, παρατίθεται δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Κώστα Μανιάτη, όπου αναφέρεται ότι «το ψηφοδέλτιο (Σγουρού) όχι μόνο δεν είναι ανεξάρτητο, αδέσμευτο και πολυσυλλεκτικό, αλλά αποτελεί κλασική περίπτωση πολιτικής συναλλαγής».

Η ανακοίνωση της κ. Δούρου καταλήγει ότι «η αξιοπιστία του και η ποιότητα της διοίκησής του είναι στην κρίση των πολιτών».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ