Ο «Μπαντέρας» Τσίπρας στην Ιταλία

Ο «Μπαντέρας» Τσίπρας στην Ιταλία

Αποθεωτικής υποδοχής έτυχε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ιταλία με το γυναικείο κοινό να προχωράει σε εκδηλώσεις θαυμασμού προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος γοήτευσε της Ιταλίδες ως άλλος Αντόνιο Μπαντέρας, όπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης.

«Έπρεπε να βλέπατε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να τραγουδά όρθιος στην κεντρική πλατεία της Μπολόνια κρατώντας ένα γαρίφαλο στο χέρι (το οποίο κάποια στιγμή πέταξε στο… πλήθος) το «Bella Ciao», το γνωστό ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που τραγουδήθηκε διεθνώς. Να βλέπατε στην Μπολόνια και στο Τουρίνο πώς τον πολιορκούσαν οι Ιταλίδες για μία χειραψία ή για να ανταλλάξουν δυο κουβέντες μαζί του.

Να ακούγατε πώς τον παρομοίαζαν οι γυναίκες στην πλατεία φωνάζοντάς του «Ciao Antonio Banderas» και με τον κ. Τσίπρα να καμαρώνει. Ή ακόμη έπρεπε να βλέπατε την έκφραση του προσώπου του όταν παρέλαβε το μοναδικό δώρο που του έδωσαν, ένα… πορτοφολάκι που κρεμιέται στον λαιμό. Η έκπληξη στο πρόσωπό του δεν ήταν τόσο για το δωράκι που πήρε όσο για εκείνες που του το έδωσαν. Ήταν ο Σύνδεσμος Πρώην Εκδιδομένων Γυναικών Ιταλίας, που όμως δεν μπόρεσαν να τον συναντήσουν και το έδωσαν στην επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Αριστεράς κυρία Μπάρμπαρα Σπινέλι.

Κυρίως όμως έπρεπε να παρακολουθούσατε από μια γωνία τον κ. Τσίπρα και την κυρία Σπινέλι μαζί με αρκετές άλλες «συντρόφισσες» να τον θερμοπαρακαλούν (χωρίς ίχνος υπερβολής) να παρατείνει ακόμη δύο ή τρεις ημέρες την παραμονή του στην Ιταλία, να επισκεφθεί και τον Νότο, ώστε να αυξηθεί το εκλογικό ποσοστό τους. Και, τέλος, έπρεπε να ακούγατε τα χειροκροτήματα που εισέπραξε όταν επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι λέγοντας ότι οδηγεί τους Ιταλούς στην αγκαλιά του Μπερλουσκόνι και εναντίον του επικεφαλής του κινήματος «5 Αστέρων» Πέπε Γκρίλο, που θέλει, όπως είπε, να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Και, τέλος, επειδή ίσως ορισμένοι να διερωτηθούν αν υπήρξε συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τη φανατικότερη υποστηρίκτριά του, την Πάολα Μπακίντου, γνωστότερη και ως «κυρία με το μπικίνι», αυτήν που διαφήμιζε τον κ. Τσίπρα φορώντας ένα μπικίνι, σας πληροφορώ ότι ούτε απ’ έξω πέρασε από τα σημεία όπου βρισκόταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Πηγή: tovima.gr

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κεδίκογλου: Ο Τσίπρας επαναλαμβάνει στοιχειωμένα συνθήματα

Δούρου: Ο Σγουρός φοβάται το debate

ΒΙΝΤΕΟ-Καμμένος:Θα είμαστε το “αγκάθι” στο Ευρωκοινοβούλιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ