Τσίπρας: Ή μαζί μας ή με τους μερκελιστές

Τσίπρας: Ή μαζί μας ή με τους μερκελιστές

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποτιμά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ως «καταδίκη της λιτότητας και των μνημονίων» και απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους στις ευρωεκλογές.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των συντακτών»:

– Κύριε πρόεδρε, σας ικανοποίησε το γενικότερο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών; Πιάσατε τους στόχους που είχατε θέσει για τις περιφέρειες και τους δήμους;

Το πρώτο βήμα έγινε. Πολιτικός στόχος επετεύχθη. Υπάρχει πολιτικό μήνυμα, που περιέργως το βλέπουν ξένα μέσα και αναλυτές, αλλά δεν το βλέπουν οι συνάδελφοί τους στην Ελλάδα. Και αυτό είναι η καταδίκη της λιτότητας και των μνημονίων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κεντρική πολιτική σκηνή.

Εκεί υπήρξε πολιτικό μήνυμα καταδίκης των κυβερνητικών εταίρων. Η Ν.Δ. βρίσκεται μπροστά στο παγκόσμιο επίτευγμα να μην έχει υποψήφιο στον δεύτερο γύρο στον πρώτο δήμο και στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει στον εκλογικό χάρτη, μια και κανείς και καμιά δεν θέλησε να δηλώσει ότι τον στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, μπας και διασωθεί εκλογικά.

«Στις Κάνες «σκότωσαν» τη δημοκρατία και όχι το δημοψήφισμα. Τεχνοκράτες, γραφειοκράτες και εξωθεσμικά κέντρα σε πλήρη συνεννόηση με το δικό μας πολιτικό προσωπικό έσωσαν τους τραπεζίτες και τις αγορές», υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

– Είδαμε ότι οι δημοσκοπήσεις και τα exit polls έπεσαν έξω αναφορικά με τις επιδόσεις των υποψηφίων σας. Μήπως ζούμε το τέλος εποχής των δημοσκόπων;

Τώρα το ζούμε αυτό; Πόσα παραδείγματα θέλετε να σας θυμίσω τα τελευταία χρόνια που έπεσαν έξω; Μέχρι την Πέμπτη, τον Σακελλαρίδη τον είχαν τρίτο και λίγο πιο πάνω από τον Κασιδιάρη. Τη Δούρου δεύτερη και με διαφορά. Τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε.

– Σας ανησυχεί το ποσοστό της αποχής που καταγράφηκε την Κυριακή; Φοβάστε ότι θα επαναληφθεί την προσεχή Κυριακή;

Το ποσοστό αποχής ήταν ακριβώς το ίδιο με τις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές. Αλλά και αυτό δεν μας ικανοποιεί. Εμείς θέλουμε περισσότερη συμμετοχή, δηλαδή περισσότερη δημοκρατία. Ζητώ από τους πολίτες -ειδικά τη νέα γενιά- να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την Κυριακή των ευρωεκλογών. Συμμετοχή, για να φύγουν μία ώρα αρχύτερα. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ