“Εκλογικά” νέα από την Ήπειρο-Ποιοι πάνε σε δεύτερο γύρο

“Εκλογικά” νέα από την Ήπειρο-Ποιοι πάνε σε δεύτερο γύρο

Η εκλογική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε από την πρώτη Κυριακή σε επτά από τους 18 δήμους της Ηπείρου, καθώς εξελέγησαν δήμαρχοι οι οποίοι επικράτησαν σε όλες τις περιπτώσεις με υψηλά ποσοστά.

Εξελέγησαν ο Γιάννης Σεντελές στον δήμο Βορείων Τζουμέρκων, ο Κώστας Καψάλης στον δήμο Πωγωνίου, ο Στάθης Γιαννούλης στον δήμο Νικολάου Σκουφά, ο Περικλής Μίγδος στον δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, ο Αντώνης Νάστας στον δήμο Πάργας, η Σταυρούλα Μπραΐμη στον δήμο Σουλίου και ο Σπύρος Παππάς στον δήμο Φιλιατών.

Οι μονομάχοι του β΄ γύρου στον δήμο Ιωαννιτών, θα είναι ο Νίκος Γκόντας που υποστηρίζεται από τη ΝΔ και ο Θωμάς Μπέγκας με πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με κύριο κορμό το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Στην Πρέβεζα θα αναμετρηθούν, ο σημερινός δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, που προέρχεται από ΠΑΣΟΚ και ο ανεξάρτητος Δημήτρης Παππάς.

Την επόμενη Κυριακή στον δήμο Άρτας θα βρεθεί απέναντι από τον ανεξάρτητο Χρήστο Τσιρογιάννη που προέρχεται από τη ΝΔ, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός που διεκδίκησε τον δήμο, επίσης ως ανεξάρτητος. Για λίγους ψήφους δεν πέρασε στον β΄γύρο ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης που είχε εκλεγεί υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ.

Μόλις πενήντα ψήφοι έκριναν το αποτέλεσμα στον δήμο Ηγουμενίτσας για τον υποψήφιο που θα αντιμετωπίσει την επόμενη Κυριακή τον ανεξάρτητο Γιάννη Λώλο. Εκτός δεύτερου γύρου, για λίγες ψήφους έμεινε ο Ανδρέας Νταής, ο οποίος είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Έχασε από τον Θωμά Παππά, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ήταν επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ