Ντιμπέιτ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ντιμπέιτ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, προγραμματίζεται για απόψε, Πέμπτη στις 22:00, το νέο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ειδικότερα, τις θέσεις τους θα αναπτύξουν οι: Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάρτιν Σουλτς, νυν πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Γκι Φέρχοφστατ, νυν επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και υποψήφιος του ίδιου κόμματος, Σκα Κέλερ υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων και Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η τηλεοπτική «μάχη» των υποψηφίων, που διοργανώνεται από την EBU και θα διαρκέσει μιάμιση ώρα, θα δοθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες και ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στα Ελληνικά, παρότι το ντιμπέιτ θα διεξαχθεί στα Αγγλικά. Θα υπάρχει, ωστόσο, ταυτόχρονη διερμηνεία στις 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και αναμετάδοση από τηλεοπτικούς σταθμούς χωρών της ΕΕ, καθώς και από το διαδίκτυο.

Στην Ελλάδα θα μεταδοθεί από το κανάλι της Βουλής.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μόνικα Μαντζόνι, δημοσιογράφος, διευθύντρια του ιταλικού δημόσιου σταθμού RAI News24.

Διαβάστε επίσης:

“Επενδύσεις 4 δισ. και 40.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2020”

Βενιζέλος: Θα διαψεύσουμε κάθε δημοσκοπική πρόγνωση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ