«Γαλάζιες» γκρίνιες για Θεοχάρη

«Γαλάζιες» γκρίνιες για Θεοχάρη

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Έντονα παράπονα εξέφρασαν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη ακούγοντας τις εξαγγελίες Θεοχάρη για φοροεπιδρομές και κατασχέσεις. Εκείνο που ενόχλησε τη ΝΔ αλλά και συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι η χρονική στιγμή που επέλεξε ο Γ. Γ εσόδων να παρουσιάσει το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης.

«Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές είναι δυνατόν να κάνει τέτοιες ανακοινώσεις; Τρομάζει τους πολίτες και προκαλεί σύγχυση» σημείωναν κυβερνητικά στελέχη.

Μάλιστα ορισμένοι ζήτησαν μέχρι και την απομάκρυνσή του αλλά στη συνέχεια επικράτησαν πιο ψύχραιμες φωνές.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο γενικός γραμματέας εσόδων μπαίνει στο «γαλάζιο» στόχαστρο ενώ δεν διατηρεί άριστες σχέσεις με ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη του οικονομικού επιτελείου. Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που τις ανακοινώσεις Θεοχάρη τις μαθαίνουν ακόμα και στο Μαξίμου από τις εφημερίδες.

Στο υπουργείο Οικονομικών έψαχναν να βρουν τρόπους να μαζέψουν τις αντιδράσεις αλλά και τις εξαγγελίες Θεοχάρη. Ο γ.γ εσόδων σε διευκρινιστική δήλωση του τόνισε πως δεν αφορά τους μικροκαταθέτες.

Επικοινωνιακό μπαράζ

Στην συνέχεια υπήρξε επικοινωνιακό μπαράζ από το υπουργείο Οικονομικών με θετικές ειδήσεις. Αρχικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου άφηνε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για μείωση φόρων.

Αμέσως μετά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας σε προγραμματισμένη συνέντευξη ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός το πρώτο τετράμηνο του έτους, παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα υπερβαίνοντας τον στόχο για πλεόνασμα 742 εκατ. ευρώ.

Τέλος ανακοινώθηκε ότι υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση που αφορά τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, που αφορά στην πρώτη δόση καταβολής για το έτος 2014 της επιστροφής του ΕΦΚΠ στους αγρότες.

Εντός των ημερών θα γίνει και η καταβολή της, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα των αγροτών, τώρα που υπάρχει ανάγκη για τις εργασίες προετοιμασίας των ανοιξιάτικων καλλιεργειών.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ