Ο κουμπάρος του Γιάννου αρνείται να ανοίξουν οι λογαριασμοί του

Ο κουμπάρος του Γιάννου αρνείται να ανοίξουν οι λογαριασμοί του

Της Αννας Κανδύλη

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να μπλοκάρει το άνοιγμα των λογαριασμών που διατηρεί με τη σύζυγό του στην Ελβετία έχει αποδυθεί ο Γιώργος Κανδαλέπας, κουμπάρος του Γιάννου Παπαντωνίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, ήδη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ενώπιον των αρμόδιων ελβετικών Αρχών. Συγκεκριμένα, έχει καταθέσει υπόμνημα στην Εισαγγελία της Βέρνης, στην οποία ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής απέστειλε το αίτημα δικαστικής συνδρομής στις 19 Μαρτίου 2014, αναφέροντας πως για τον πρώην υπουργό υπάρχουν «βάσιμες υπόνοιες» ότι έχει δωροδοκηθεί από τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostal προκειμένου αυτή να αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου Ποσειδών 209.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γ. Κανδαλέπας προσπαθεί να αποτρέψει το άνοιγμα των λογαριασμών του. 

Στις 27 Νοεμβρίου του 2013, η Εισαγγελία της Αθήνας είχε αποστείλει και πάλι αίτημα δικαστικής συνδρομής, προς το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης τότε, ζητώντας στοιχεία για τους λογαριασμούς του ζεύγους Κανδαλέπα και της συζύγου του πρώην υπουργού, Σταυρούλας Κουράκου. 

Μετά την παρέμβαση, ωστόσο, του κουμπάρου του Γ. Παπαντωνίου τον περασμένο Φεβρουάριο, το αίτημα απερρίφθη, κάτι που γνωστοποιήθηκε στις ελληνικές δικαστικές Αρχές λίγες ημέρες πριν ο ανακριτής Γ. Μαλλής υποβάλει το δικό του αίτημα, αυτή τη φορά προς την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ