Βενιζέλος: Έθεσα το δίλημμα που ήθελαν να θέσουν εις βάρος μας

Βενιζέλος: Έθεσα το δίλημμα που ήθελαν να θέσουν εις βάρος μας

Πολιτική υποκρισία καταλογίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε όσους του ασκούν κριτική για το προεκλογικό δίλημμα που έθεσε. «Ενοχλήθηκαν αυτοί που ήθελαν να το θέσουν μετεκλογικά εις βάρος μας!» τονίζει στη συνέντευξη που παραχωρεί στο «Βήμα της Κυριακής».

Κάποιοι, σημειώνει, θέλουν να υπάρχει κυβέρνηση, για να ασκούν δωρεάν την κριτική τους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξηγεί ότι «δεν είπαμε ότι θα φύγουμε από μία κυβέρνηση που ανήκει σε “άλλους”, αλλά ότι θα υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης που δεν υπάρχει χωρίς την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ». Λένε κάποιοι «ο Βενιζέλος εκβιάζει. το λένε αυτό όποιοι θέλουν να κανιβαλίζεται το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό να σιωπά και να τραβάει κουπί», επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος.

Επιπλέον, μεταθέτει την ευθύνη για τυχόν εκλογική περιδίνηση της χώρας το καλοκαίρι από τους δικούς του ώμους, διερωτώμενος αν η σταθερότητα της χώρας αφορά μόνο εκείνον, το ΠαΣοΚ και την Ελιά.

Και προσθέτει: «Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Και για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί, απαιτούνται προϋποθέσεις πρωτίστως πολιτικές και κοινωνικές. Χρειάζονται σταθερότητα, συναίνεση, σοβαρότητα, αλλά και δίκαιη και αναλογική κατανομή ευθύνης. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να χρεώνονται συνεχώς τις δύσκολες αποφάσεις και να πληρώνουν πολύ μεγάλο κόστος και κάποιοι άλλοι να πιστώνονται τα επιτεύγματα».

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, την Ελιά και τη συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Κάποιοι νομίζουν ότι το ΠαΣοΚ θα είναι το μαύρο πρόβατο. Φυσικά, υπάρχουν στιγμές που η ΝΔ ασφυκτιά και θα προτιμούσε να είναι μόνη της, γιατί πάντα ονειρευόταν μία αυτοδυναμία, η οποία δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ. Αλλά εμείς εδώ είμαστε ακριβώς, για να επαναφέρουμε την ομαλή κυβερνητική λειτουργία».

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Ζήτησε διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους στο συνέδριου του «Die Linke»

ΠΑΣΟΚ: “Κακοστημένο σόου” οι αποδοκιμασίες στον Βενιζέλο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ