ΝΔ: Ναζί στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, δεν χωρούν

ΝΔ:  Ναζί στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, δεν χωρούν

«Ναζί στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, δεν χωρούν. Οι Έλληνες, είμαστε μετωπικά αντίθετοι στις ιδέες τους, στις κραυγές τους, στα άκρα και τις ακρότητες», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη συμπλήρωση 69 χρόνων από την ήττα του Ναζισμού και του Φασισμού στην Ευρώπη και για την Ημέρα της Ευρώπης

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

«Συμπληρώνονται εφέτος 69 χρόνια από την ήττα του Ναζισμού και του Φασισμού στην Ευρώπη. Τα δεινά που άφησαν στο πέρασμά τους είναι γνωστά σε όλους και η Πατρίδα μας διατηρεί ζωντανές τις μνήμες των θυσιών και των καταστροφών που υπέστη.

Η φρίκη του πολέμου που προκάλεσαν και το άγος των ιδεών τους υπενθυμίζουν πως ναζί στην Ελλάδα, ναζί στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, δεν χωρούν.

Οι Έλληνες, είμαστε μετωπικά αντίθετοι στις ιδέες τους, στις κραυγές τους, στα άκρα και τις ακρότητες.

Σαν σήμερα, πριν από 64 χρόνια, έγινε και η δήλωση του Ρομπέρ Σουμάν, που άνοιξε το δρόμο στην ενωτική διαδικασία των χωρών της Ευρώπης και τη συνεργασία των λαών της.

Τα βήματα που έγιναν είναι τεράστια. Απομένουν, ωστόσο, πολλά ακόμη. 

Οι Έλληνες θέλουμε περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη. Θέλουμε μια Ευρώπη πιο δημοκρατική, πιο κοινωνική, πιο πολιτική.

Η Νέα Δημοκρατία, με ηγέτη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή οδήγησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Είναι ταυτόχρονα η Παράταξη που, με επικεφαλής σήμερα τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κρατάει όρθια, εντός της Ευρώπης, την Πατρίδα μας την ώρα της μεγάλης κρίσης, διασφαλίζει τη σταθερότητα και οδηγεί με στέρεα και σίγουρα βήματα τη χώρα μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

Η Νέα Δημοκρατία, πιστή στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, τις αρχές της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης εγγυάται την παρουσία μας στην Ευρώπη και ταυτόχρονα διεκδικεί ακόμη περισσότερα. Παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει για να μετουσιώνονται οι κοινές αρχές σε κοινές πολιτικές.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη των μεγάλων Ευρωπαίων Οραματιστών.

Και από αυτήν την παρακαταθήκη εμπνεόμαστε.»  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ