ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Παραμύθι τα περί τέλους των μνημονίων

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Παραμύθι τα περί τέλους των μνημονίων

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τους ισχυρισμούς της περί τέλους των μνημονίων εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το μεσοπρόθεσμο κάνοντας λόγο για μία νέα Ελλάδα που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε παραμύθια και ψέματα τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι τα μνημόνια τελειώνουν αλλά και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων.

«Η σημερινή συζήτηση σας χαλάει την προεκλογική “σούπα” του success story και βέβαια το παραμύθι του τέλους των μνημονίων», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος προσέθεσε ότι στόχος των κυβερνώντων είναι να πάει ο ελληνικός λαός στην κάλπη με κλειστά μάτια για αυτά που έχουν συμφωνηθεί, όπως η κατάργηση των τριετιών, η απελευθέρωση των απολύσεων και το κλείσιμο κι άλλων νοσοκομείων.

«Το μεσοπρόθεσμο αποτελεί μόνο τον πρόλογο όσων σχεδιάζει η κυβέρνηση αν καταφέρει να περάσει τον κάβο των διπλών εκλογών», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας ο οποίος σημείωσε, «λέτε ψέματα ότι τα μνημόνια τελείωσαν, όπως λέγατε ψέματα και τον Μάιο και τον Ιούνιο 2012 όταν τάζατε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου». Συνέχισε δε λέγοντας πως, «οι πραγματικές σας προθέσεις είναι να δέσετε τη χώρα στο άλμα της λιτότητας για πολλά χρόνια ακόμη».

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο Αντώνης Σαμαράς τον οποίο χαρακτήρισε «κρυπτόμενο» και «πρωθυπουργό των μονολόγων». Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει αντιπαράθεση μεταξύ τους και μάλιστα «όπου επιλέξει ο κ. Σαμαράς», τόνισε ότι «δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω την δική του πολιτική ατζέντα. Δέχομαι την πρόκληση να μη μιλήσουμε καθόλου για τα μνημόνια. Να μιλήσουμε για το αύριο. Να μιλήσουμε για το πώς θέλουμε τη χώρα. Για τη Νέα Ελλάδα όπως λέει ο κ. Σαμαράς. Αλλά να μιλήσουμε και για την παλαιά Ελλάδα.

Η παλιά Ελλάδα είναι αυτή που χρεοκόπησε και εσείς είστε αυτοί που τη χρεοκόπησαν. Εσείς είστε η παλιά Ελλάδα. Είστε οι πιο χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι του παλιού, του γερασμένου πολιτικού συστήματος που έριξε τη χώρα μας στα βράχια».

 

Δείτε τα βίντεο

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

ΒΙΝΤΕΟ-Κουβέλης: “Success story” με ανεργία στο 30% δεν υπάρχει

Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας

ΒΙΝΤΕΟ-Ταμήλος: Ο Οδυσσέας και οι μνηστήρες της…Κλεοπάτρας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ