ΒΙΝΤΕΟ-Ο Νταβρής για την αποκάλυψη της Realnews

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Νταβρής για την αποκάλυψη της Realnews

 

Στην αποκάλυψη της Realnews για την μυστική μελέτη που πραγματοποιήσαν οι τράπεζες σχετικά με τις καταθέσεις ύψους 60 δισ ευρώ που έφυγαν από την Ελλάδα τη διετία 2010-2012 αναφέρθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής.

Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε η Realnews της Κυριακής η μελέτη είναι σε γνώση του οικονομικού επιτελείου και αποτελεί βασικό άξονα, πάνω στον οποίο θα κινηθεί η επόμενη πρωτοβουλία της κυβέρνησης στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής με στόχο τον επαναπατρισμό των καταθέσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα 60 δισ ευρώ όπως αποκαλύπτει η μελέτη, αφορούν σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη που μετρά 25 δισ ευρώ πρόκειται για καταθέσεις που φυγαδεύτηκαν λόγω του φόβου της χρεωκοπίας της χώρας και της εξόδου από το ευρώ και είναι νόμιμα και φορολογημένα. Το ενδιαφέρον όμως προσελκύει η δεύτερη κατηγορία των 35 δισ ευρώ “μαύρου” χρήματος, εκ των οποίων τα 20-25 δισ ευρώ είναι προϊόν φοροδιαφυγής και τα υπόλοιπα 10-15 δισ ευρώ προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.

Ο κ. Νταβρής ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες και είπε χαρακτηριστικά: “Πού είναι τα λεφτά, υπάρχουν γεμάτες τσέπες; Σαφώς και υπάρχουν…”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ