Σαμαράς για τον ΣΥΡΙΖΑ: Θα εξαφανιστούν όταν περάσει η κρίση

Σαμαράς για τον ΣΥΡΙΖΑ: Θα εξαφανιστούν, όταν περάσει η κρίση

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, λέγοντας ότι «θέλουν να γυρίσουν τη χώρα στην κρίση», ενώ ανέπτυξε το σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

«Τι θα κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς βαρβάρους;», ρώτησε ρητορικά ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «θα εξαφανιστούν, όταν περάσει η κρίση. Αναδείχθηκαν, καταγγέλλοντας τα μνημόνια, θρέφονται από την κρίση και εχθρό τους έχουν την ανάπτυξη. Γι’ αυτό προσπαθούν να επαναφέρουν την κρίση. Νοσταλγούν την εποχή που οι κουκουλοφόροι έκαιγαν τις πόλεις, όταν τα πανεπιστήμια ήταν εστίες ανομίας, όταν οι μετανάστες έμπαιναν ανενόχλητοι στη χώρα. Εμείς γυρίζουμε σελίδα και εκείνοι θέλουν η Ελλάδα να γυρίσει στο χθες και στο χάος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει φυσιολογική χώρα, γι’ αυτό θέλει νέα μνημόνια, όμως δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια, δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την χώρα. Είναι συνώνυμο της αστάθειας, έχει σημαία του και βασική του επιδίωξη την αστάθεια, αλλά δεν θα του περάσει.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι «στο μεσοπρόθεσμο που κατατέθηκε, προβλέπεται για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια ανάπτυξη, καθώς, επίσης ότι, μέχρι το 2018, η ανεργία θα έχει μειωθεί κατά 10 μονάδες. Το 2020, θα έχουμε ανακτήσει το προ κρίσης επίπεδο, αλλά σε υγιείς βάσεις και χωρίς τις παθογένειες. Φθάνει να μείνουμε στην πορεία που έχουμε χαράξει και αυτό θα κριθεί στις προσεχείς εκλογές. Βρισκόμαστε σε κρίσιμη στιγμή, βγαίνουμε από ένα άρρωστο χθες. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν την ύστατη μάχη να μας γυρίσουν στην κρίση. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να δώσει στην παράταξή μας τη δύναμη να ξεπεράσουμε τις τελευταίες αντιστάσεις από τους νοσταλγούς της παρακμής και να κάνουμε το άλμα στο αύριο. Η παράταξη της ΝΔ βάζει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, με ανταγωνιστικότητα και αξιοπιστία, πέρα από τα σύνορά μας. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη να προχωρήσουμε στη Νέα Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα, γιατί με πολλές θυσίες ξεπεράσαμε τα πιο δύσκολα και είμαστε κοντά στο να κάνουμε πράγματα που μέχρι πρόσφατα τα θεωρούσαν αδιανόητα.

Τα πρωτογενή πλεονάσματα, το κοινωνικό μέρισμα, το τέλος της ύφεσης, η ανάκαμψη που πλησιάζει, τα αμφισβητούν οι εκπρόσωποι της μιζέριας, οι κήρυκες του διχασμού, εκείνοι που εχθρό τους έχουν ορίσει την επιτυχία της χώρας, είπε ο Πρωθυπουργός. «Τα δύσκολα πέρασαν και τώρα έχει μόνο προς τα πάνω, ο λαός υπέφερε πάρα πολύ, αλλά Αργεντινή, όπως κάποιοι θα ήθελαν, δεν γίναμε. Είμαι σίγουρος ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε φθάσει το επίπεδο προ κρίσης.

Κάποιοι λένε ότι ευημερούν μόνο οι αριθμοί. Πράγματι, σήμερα ευημερούν οι αριθμοί, αλλά, πριν από δύο χρόνια, δεν ευημερούσαν ούτε οι αριθμοί. Αν βουλιάζουν οι αριθμοί, είναι το χειρότερο προμήνυμα ότι σύντομα θα υποφέρουν και οι άνθρωποι. Τώρα, σταθεροποιήθηκε η οικονομία και σύντομα θα έχουμε ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερο εισόδημα. Ποτέ δεν έγιναν τόσες μαζεμένες μεταρρυθμίσεις, ποτέ δεν διορθώθηκαν τόσες αγκυλώσεις. Τώρα που η χώρα αλλάζει εποχή, κάποιοι δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα να γυρίσει πίσω η χώρα στην κρίση και στα μνημόνια. Γι’ αυτό ενοχλήθηκαν τόσο που βγήκαμε στις αγορές.

Τώρα, αρχίζει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, που θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο. Οδηγούμε τη χώρα εκτός μνημονίου. Έγιναν λάθη και υπήρξαν αδικίες, θα τις αποκαταστήσουμε.

Μέσα σε δύο χρόνια, η Ελλάδα γύρισε σελίδα, οι νοσταλγοί του χρέους, όμως, τι λένε; Ότι θα καταργήσουν τα μνημόνια που αφήσαμε πίσω», ανέφερε.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους βουλευτές που άντεξαν τα δύο τελευταία χρόνια και παρέμειναν η πιο συμπαγής δύναμη στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ είναι ο πυλώνας της σταθερότητας και η εγγύηση της πορείας της χώρας. Τους ζήτησε να δώσουν τον αγώνα μέχρι το τελευταίο λεπτό και τους επισήμανε ότι εχθρός είναι η χαλαρότητα της ψήφου.

Προέβλεψε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στην απόγνωσή του, θα επιδιώξει την πόλωση και θα προσπαθήσει να φέρει διχασμό» και ζήτησε από τους βουλευτές του να δώσουν τις απαντήσεις που πρέπει. «Έχουν το θράσος να μιλάνε για διάλογο, όταν δεν πάνε στα ευρωπαϊκά φόρα. Τι θα πουν; Ότι η Ευρώπη είναι ιμπεριαλιστική δύναμη; Τι συμμάχους θα βρουν;», ρώτησε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι «θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες, αλλά δεν χαριζόμαστε σε αυτούς που θέλουν να κρατήσουν τη χώρα στο χθες».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, καταδικάζοντας τα επεισόδια που έγιναν, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έκανε δε αναφορά και στη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ προανήγγειλε την παρουσίαση, την επόμενη εβδομάδα, του εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου. «Ποτέ δεν υπήρξε συνολικό σχέδιο για την αναγέννηση της χώρας και πολιτειακά και αναπτυξιακά», υπογράμμισε.

“Πυρά” του Σαμαρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ