• Στη Βουλή οι προφυλακισμένοι Γερμενής-Μπούκουρας

  7:43 πμ, Τετάρτη 07 Μάι 2014 7:43 πμ, Τετάρτη 07 Μάι 2014

  Στη Βουλή οι προφυλακισμένοι Γερμενής-Μπούκουρας

  Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

  Με τον κίνδυνο η όλη διαδικασία να μετατραπεί σε ένα… τηλεοπτικό σόου εκ μέρους των χρυσαυγιτών βουλευτών, αναμένονται σήμερα στη Βουλή οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές Γιώργος Γερμενής (ΧΑ) και ο ανεξάρτητος πλέον, Στάθης Μπούκουρας.

  Σε μία πρωτόγνωρη διαδικασία για τη Βουλή, οι δύο έγκλειστοι βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν το λόγο και να υπερασπιστούν εαυτούς κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την άρση ασυλίας τεσσάρων συνολικά βουλευτών.

  Ειδικότερα, στις 12 το μεσημέρι, αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση επί της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή και Νίκου Μίχου, καθώς και των ανεξάρτητων πλέον βουλευτών, προερχομένων από την ΧΑ Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Στάθη Μπούκουρα.

  Λίγο νωρίτερα, αναμένεται να φτάσουν στο Κοινοβούλιο με ειδική άδεια Εισαγγελέα, μετά από προφυλάκιση αρκετών μηνών, οι κ.κ.Γερμενής και Μπούκουρας, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι θα μεταφερθούν εκεί με κλούβα και συνοδεία αστυνομικών.

  Η όλη διαδικασία, όμως, δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί να… αξιοποιηθεί από την Χρυσή Αυγή, με βουλευτές της χθες να εμφανίζονται εκ νέου προκλητικοί. Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο Δημήτρης Κουκούτσης, αναφερόμενος στον «έγκλειστο συναγωνιστή» τους Γιώργο Γερμενή που θα φτάσει στη Βουλή.

  «Το μέγα ζήτημα για την κυβέρνηση, για τον Πρόεδρο της Βουλής, για όλους, είναι, αν θα μπει με χειροπέδες στη Βουλή», είπε, προσθέτοντας με ειρωνικό ύφος ότι οι ίδιοι προτείνουν να φορά χειροπέδες και μέσα στην Ολομέλεια, αφού ούτως ή άλλως «δέσμιοι είμαστε δέκα εκατομμύρια Έλληνες», όπως είπε, και δεν θα αλλάξει κάτι αν είναι δύο ή τρεις ακόμα…

  Ο κ. Κουκούτσης, «απείλησε» μάλιστα πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι εδώ και θα είναι για πολλά χρόνια. «Είμαστε εδώ. Πήγαμε στους δικούς σας ανακριτές και, όμως, είμαστε και πάλι εδώ. Και θα είμαστε για πολλά χρόνια», είπε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής...

  Οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της οπλοκατοχής, με σκοπό τον παράνομο ανεφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που αμφότεροι αναμένεται να αρνηθούν, υπερασπιζόμενοι εαυτούς από το βήμα της Ολομέλειας.

  Το ίδιο αναμένεται να πράξουν οι δύο ακόμα βουλευτές για τους οποίους έχει ζητηθεί από τις ανακριτικές αρχές η άρση ασυλίας τους, Νίκος Μίχος που κατηγορείται, επίσης, για οπλοκατοχή, αλλά και παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

  Την ίδια στιγμή, ενδιαφέρον θα έχει η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απέναντι στους δύο ανεξάρτητους πλέον Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ειδικά στο βαθμό που, επιχειρώντας να ελαφρύνουν τη θέση τους, θα μιλήσουν για τη δράση της οργάνωσης, προσπαθώντας να αποστασιοποιηθούν.

  Και ενώ η άρση ασυλίας των τεσσάρων βουλευτών αναμένεται να υπερψηφιστεί τελικά, το θέμα δεν θα λήξει εδώ. Αντίθετα, θα μεταφερθεί για το διάστημα μετά τις εκλογές, αφού εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του γνωστού πια βίντεο με τη συνομιλία Κασιδιάρη-Μπαλτάκου.

  Επιπροσθέτως, για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου πήραν προθεσμία να απολογηθούν οι ήδη κατηγορούμενοι βουλευτές Ελένη Ζαρούλια, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης και Μιχάλης Αρβανίτης.

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα