Τζήμερος-Σκυλακάκης προσέφυγαν στο ΣτΕ

Τζήμερος-Σκυλακάκης προσέφυγαν στο ΣτΕ

 

Την έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της υπουργικής απόφασης για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα εν όψει των Ευρωεκλογών της 25 Μαΐου 2014, ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο συνασπισμός κομμάτων «Γέφυρες Δημιουργία Ξανά – Θάνος Τζήμερος / Δράση – Θόδωρος Σκυλακάκης».

Βάσει απόφασης του υπουργού Εσωτερικών ο τηλεοπτικός χρόνος επιμερίζεται μεταξύ των κομμάτων ανάλογα με τα ποσοστά που έλαβαν στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012. Κατά συνέπεια τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που δεν περιλαμβάνονται στην επίμαχη υπουργική απόφαση δεν έχουν την ευχέρεια να προβάλλουν διαφημιστικά μηνύματα.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά στην προσφυγή τους οι κ. Τζήμερος και Σκυλακάκης το συνολικό κόστος των διαφημίσεων των κομμάτων ανέρχεται στα 4.800.000 ευρώ, ποσό που προέρχεται από τα Δημόσια ταμεία και όπως σημειώνουν αποτελεί ουσιαστικά έμμεση κρατική χρηματοδότηση.

Όπως επισημαίνουν οι προσφεύγοντες η υπουργική απόφαση παραβιάζει την Συνταγματική αρχή της ισότητας καθώς αποκλείει την ίση δυνατότητα προεκλογικής προβολής των κομμάτων.

Κατόπιν αυτών υποστηρίζουν ότι από την εφαρμογή της επίμαχης υπουργικής απόφασης δέχονται ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς τα υπόλοιπα κόμματα αξιοποιούν το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

 

Πηγή:euro2day.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ