ΒΙΝΤΕΟ-Θεοδωράκης: Να αρνηθούν τα κόμματα να πάρουν τα 7 εκατ. ευρώ

ΒΙΝΤΕΟ-Θεοδωράκης: Να αρνηθούν τα κόμματα να πάρουν τα 7 εκατ. ευρώ

 

Θέμα έκτακτης εκλογικής επιχορήγησης των κομμάτων έθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή. Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να μην πάρουν τα 7 εκατ. ευρώ για να κάνουν προεκλογικό αγώνα. «Τα λεφτά αυτά είναι η ενίσχυση 15.000 οικογενειών» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα έπρεπε να είχαν φύγει από μόνοι τους. «Ατιμωτικό που δεν βρέθηκαν 5 με 10 άνθρωποι να φύγουν από την πολιτική σκηνή, εκτός όσων δεν ψηφίστηκαν ή μπήκαν στη φυλακή» σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι «η χώρα για να αλλάξει θέλει μεγάλες συμμαχίες. Έχω πει σχηματικά ότι θέλει κυβέρνηση του 51%».

Τόνισε ότι στο δημόσιο πρέπει να υπάρχει σύστημα αυστηρής αξιολόγησης, και δεν χρειάζεται η περαιτέρω συρρίκνωσή του.

Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι «Το Ποτάμι» δεν θα προσφέρει σε καμία κυβέρνηση στήριξη «με αντάλλαγμα λίγες θεσούλες, αλλά βάσει θέσεων και προτεραιοτήτων».

Υποστήριξε ότι το δημόσιο χρέος πρέπει να ρυθμιστεί, συμπλήρωσε όμως ότι «το πρόβλημα είναι λίγο βαθύτερο από το χρέος. «Αν υποτεθεί ότι οι Γερμανοί μας χαρίσουν το χρέος πιστεύει κανείς ότι με τις ίδιες δομές μετά από μερικά χρόνια δεν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα χρέους;» διερωτήθηκε.

«Η χώρα δεν σώζεται κάνοντας το χατίρι των ξένων ούτε με επαναστατικές αερολογίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής Του Ποταμιού.

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία για την ίδρυση Του Ποταμιού ήταν δική του, ενώ μέχρι και τις εκλογές τις αποφάσεις για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου τις παίρνει ο ίδιος. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε μια συγκεκριμένη μάχη, όχι να μπούμε σε μαραθώνιες συζητήσεις για το ένα πρόσωπο ή το άλλο. Συζητάμε μαζί. Το ψηφοδέλτιο έγινε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των βασικών μου συνεργατών, και οι υποψήφιοι είναι πολίτες που δεν δέχονται εντολές από έναν. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα βγάλουμε και τα τυπικά όργανα, αλλά δεν θα είμαστε γραφειοκρατικό κόμμα με ατέρμονες συζητήσεις που τις αποφάσεις τις παίρνει ο αρχηγός την τελευταία στιγμή» είπε.

«Εάν αυτή η προσπάθεια δεν τιμηθεί από τον κόσμο, εάν Το Ποτάμι δεν πάει καλά, τότ�� με ένα 3% με 5% πας σπίτι σου, το είπα και το επαναλαμβάνω» δήλωσε, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές. «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να προσφέρουμε κάτι αν δεν μπούμε δυναμικά στο πολιτικό σύστημα» πρόσθεσε.

 

Πηγή: skai.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ