Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

 

“Για τις ελλείψεις του σχεδίου νόμου που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης το λόγο έχει η Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ έχει δεδομένες και δημοσιοποιημένες θέσεις. Η πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση αντιρατσιστικού θεσμικού πλαισίου ανήκει στο ΠΑΣΟΚ πολύ πριν την άνοδο της επιρροής της Χρυσής Αυγής” τονίζει ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Το θέμα, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, αφορά σε “όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου και είναι θέμα ευθύνης απέναντι στη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή”.

 

“Όσον αφορά το θέμα της προστασίας των θυμάτων ή μαρτύρων εγκληματικών πράξεων (και όχι μόνο αυτών που έχουν ρατσιστικό κίνητρο) θυμίζουμε ότι στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για την Κύρωση του Κώδικα Μετανάστευσης έχει περιληφθεί (άρθρο 19) ρύθμιση που καλύπτει και τις δυο κατηγορίες” υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ , σημειώνοντας ότι “η ανάγκη λήψης θεσμικών μέτρων για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους θα συζητηθεί στη Βουλή”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ