Βενιζέλος: Με ηρεμία και υπευθυνότητα η συζήτηση της αναθεώρησης του Συντάγματος

Βενιζέλος: Με ηρεμία και υπευθυνότητα η συζήτηση της αναθεώρησης του Συντάγματος

Δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία με τον κ. Σαμαρά για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ξεκαθάρισε απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα πρέπει να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα με ηρεμία και υπευθυνότητα και επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει συμφωνία όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου. Και πρόσθεσε ότι θα ήταν «τραγικό λάθος και επικίνδυνο» να συμφωνηθεί ότι υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης, αλλά όχι προς ποια κατεύθυνση και η επόμενη Βουλή με 151 ψήφους να διαμορφώσει το Σύνταγμα όπως θέλει.

Η συναίνεση για το Σύνταγμα, τόνισε επίσης ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να είναι συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μια κυβερνητική συμφωνία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι «υπάρχουν στη χώρα συνθήκες «συμβολικού εμφυλίου πολέμου» όπου κανένας δεν αναγνωρίζει τίποτα σε κανέναν. Και έθεσε για πρώτη φορά ως προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, να συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις, αν η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο ή όχι, αν είμαστε μέσα στην Ευρώπη ή όχι, μέσα ή έξω από το ευρώ κλπ.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις τόνισε ότι δεν υπήρξε κανένας αιφνιδιασμός από τη ΝΔ στο θέμα της αναθεώρησης και σχετικά με τη συνεργασία των δύο κομμάτων επανέλαβε ότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης εθνικής ανάγκης και ότι μεταξύ των δύο κομμάτων υπάρχουν «κολοσσιαίες διαφορές».

Ανέφερε επίσης ότι για πολλά χρόνια η Ελλάδα θα πορευτεί με κυβερνήσεις συνεργασίας και τόνισε ότι η προτίμησή του, κατά σειρά προτεραιότητας είναι πρώτα μια προοδευτική κυβέρνηση και αν αυτό δεν μπορέσει να γίνει, μια δημοκρατική κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Σε άλλες ερωτήσεις απάντησε ότι θα έχει λόγο σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, αφού κάθε κόμμα προτείνει τους δικούς του υπουργούς, ότι η επιλογή του προσώπου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας θα γίνει από τον πρωθυπουργό και τον ίδιο. Για τον κ. Στουρνάρα τόνισε ότι εφαρμόζει την πολιτική της κυβέρνησης όσο καλύτερα γίνεται.

Ανέφερε ότι η πόρτα της κυβέρνησης είναι ανοιχτή για όλες τις υπεύθυνες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, όχι μόνο σε κόμματα, καθώς και ότι δεν έχουν κοπεί οι γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο, πάντως, καταλόγισε ότι δεν του αρέσει η κυβέρνηση και ότι χυδαιολογεί και υβρίζει.

Για τη Χρυσή Αυγή είπε ότι δεν υπάρχει τρόπος να τεθεί ένα κόμμα εκτός νόμου, αλλά ήδη η Δικαιοσύνη έχει κάνει διάκριση μεταξύ κόμματος και εγκληματικής οργάνωσης, πίσω από την οποία κρύβεται ένα κόμμα.

Ανέφερε επίσης ότι η διάλυση της παλιάς ΝΔ τροφοδότησε τη Χρυσή Αυγή, σε ένα βαθμό, όπως το ΠΑΣΟΚ τροφοδότησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Και επισήμανε τον ρόλο των ΜΜΕ, για το πώς περνάει η Χ.Α. στον κόσμο.

Για τις εκλογές προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα διαψεύσει όλες τις δημοσκοπήσεις (ευρωεκλογές) και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει καμία μεγάλη Περιφέρεια και κανέναν μεγάλο Δήμο (αυτοδιοικητικές). Ο κ. Βενιζέλος δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση αν η «Ελιά» θα συγκεντρώσει πάνω από το 5% των ψήφων, είπε όμως ότι «αν δεν σταθεί» το ΠΑΣΟΚ και η «Ελιά», τότε θα υπάρχει σοβαρό θέμα. Και πρόσθεσε ότι, στις εκλογές, πρέπει να ενισχυθεί η κυβέρνηση και ο προοδευτικός της πόλος, η «Ελιά».

Είπε επίσης ότι το πρόβλημα των εκλογών θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ και των δημοσκοπήσεων και για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι οι διαφωνίες που εμφάνισε πρόσφατα, έδειξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ