Debate στον Real fm 97,8-Ασημακοπούλου Vs Κοντονής

Debate στον Real fm 97,8-Ασημακοπούλου Vs Κοντονής

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον αέρα του realfm 97,8 για την οικονομική κατάσταση της χώρας το χρέος, το πλεόνασμα αλλά και το δημοσιονομικό κενό.

«Η κατάσταση τα τελευταία χρόνια χειροτερεύει. Για να βλέπαμε κάτι θετικό στον ορίζονται, θα έπρεπε το έλλειμμα και το χρέος να μειώνονται. Αντίθετα, το χρέος έχει φτάσει στο 175% όταν ήταν στο 120% όταν μπήκαμε στα μνημόνια. Η προσπάθεια η οποία έχει γίνει από την κυβέρνηση είναι προσπάθεια φτωχοποίησης αλλά και υποτίμηση. Είναι αδιανόητο, τράπεζες οι οποίες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του έλληνα φορολογούμενου, να πωλούνται με τιμή μικρότερη ακόμα και από το 1/3 της ανακεφαλαιοποίησης», ανέφερε αρχικά μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, για να απαντήσει η κ. Ασημακοπούλου:

«Είμαι συνηθισμένη να ακούω την απόλυτη άρνηση όπως επίσης και στοιχεία που δεν υπάρχουν. Το δημοσιονομικό κενό, είναι ένας όρος που χρησιμοποιεί η τρόικα για να περιγράψει την απόσταση ανάμεσα στους στόχους που θέτει και τις προβλέψεις. Η κυβέρνηση εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το όποιο χρηματοδοτικό κενό προκύψει, θα καλυφθεί. Ότι προβλέψεις έχουν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν διαψευσθεί, έτσι και αυτή η πρόβλεψη θα διαψευσθεί. Έχει απαντήσει το υπ. Οικονομικών».

«Το επιχείρημα της αντιπολίτευσης είναι ότι το δημοσιονομικό κενό, θα το πληρώσει ο λαός με νέα μέτρα, μειώσεις μισθών και συντάξεων. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Θα πάμε με ένα σχέδιο το οποίο ονομάζεται «Ελλάδα 2021». Με αυτό το σχέδιο θα πάμε μπροστά στην μετά μνημονίου εποχή γιατί θα βγούμε από το μνημόνιο και δεν θα υπάρξει νέο», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Το νέο πρόγραμμα το οποίο εξαγγέλλει η Νέα Δημοκρατία, να μην το παρουσιάσουν στο Ζάππειο γιατί θα έχει την τύχη των προηγούμενων προγραμμάτων. Το ζήτημα είναι το εξής. Σήμερα, αυτό το δημοσιονομικό κενό, από πού θα καλυφθεί; Είναι βέβαιο ότι θα καλυφθεί από νέες μειώσεις συντάξεων. Είναι αδιανόητο να περιμένει κάποιος επενδύσεις σε μια χώρα που φτωχοποιείται. Είναι αδύνατο με βάση τους μισθούς και τις συντάξεις που υπάρχουν στην Ελλάδα ότι θα απορροφήσει το 60% την επένδυσή του», σημείωσε ο κ. Κοντονής και επισήμανε:

«Ο φόρος επί του ΑΕΠ για τις μεγάλες επιχειρήσεις σήμερα, είναι 0,6%. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ίδιος συντελεστής, είναι 2,3. Μιλάμε για τις τράπεζες οι οποίες θησαυρίζουν οι οποίες δεν μπορούν να βρουν λεφτά για τις εταιρείες, αλλά βρίσκουν λεφτά με θυγατρικές εταιρίες να αγοράζουν το Ελληνικό».

«Μας παρουσιάζει τη θέση «καμία θυσία για το ευρώ». Εγώ νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πει ότι μπορεί να πει, γιατί το πραγματικό του σύνθημα είναι «πάση θυσία στην εξουσία». Ο Ελληνικός λαός θα δείξει την δέουσα υπευθυνότητα και θα κάνει ότι πρέπει για να στηρίξει την πολιτική σταθερότητα», απάντησε η κ. Άννα Ασημακοπούλου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ