Το ψηφοδέλτιο της «Δύναμης Ζωής» παρουσίασε η Δούρου

Το ψηφοδέλτιο της «Δύναμης Ζωής» παρουσίασε η Δούρου

 

Το ψηφοδέλτιο της «Δύναμης Ζωής» για την Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε η υποψήφια περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, η οποία κατά την ομιλία της επιτέθηκε εκ νέου στον απερχόμενο περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό και καταλόγισε στα ΜΜΕ «τείχος σιωπής και απόρριψης» απέναντι στην υποψηφιότητά της.

Αναφερόμενη στον κ. Σγουρό, τον χαρακτήρισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, γνήσιο τέκνο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα των χειρότερων εκφάνσεών του, προσθέτοντας: «Ήταν, είναι και θα είναι βαθύ ΠΑΣΟΚ». Ο απερχόμενος περιφερειάρχης εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής, είπε. Πρόσθεσε, ότι «στις 18 Μαΐου, ξεκινά η αρχή του τέλους του συστήματός του» συστατικό κομμάτι του οποίου είναι «τα τρωκτικά που χαίρονται να τρώνε στο σκοτάδι».

Καταλόγισε στον κ. Σγουρό συνέργεια στο ξεπούλημα του Ελληνικού και του Αστέρα Βουλιαγμένης και αδράνεια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ. Τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησε τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις προκειμένου να «βολέψει, με έργα βιτρίνας, τους φιλικούς του δημάρχους». Υποστήριξε ότι το μόνο πραγματικό έργο του απερχόμενου περιφερειάρχη ήταν ότι εποίησε τη νύσσα όταν η κυβέρνηση μείωνε τους πόρους της αυτοδιοίκησης και ότι λειτούργησε την 1η Περιφέρεια της χώρας στο σκοτάδι, μακριά από τον έλεγχο των πολιτών.

Αναφερόμενη στον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής», είπε ότι ήρθε για να γκρεμίσει το καθεστώς του απερχόμενου περιφερειάρχη, που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ με την υποστήριξη του πρωθυπουργού και για να κτίσει μια περιφέρεια που θα συνιστά μοχλό ανάπτυξης, με διαφάνεια, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Σηματοδοτώντας τη σημασία της Περιφέρειας Αττικής για τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, τόνισε ότι «από το αύριο της Περιφέρειας Αττικής, εξαρτάται το αύριο της Ελλάδας».

Όπως ανακοινώθηκε, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για την Ανατολική Αττική είναι ο απερχόμενος δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, αντιπεριφερειάρχης για τη Δυτική Αττική, ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βασιλείου, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για τον Δυτικό Τομέα Αθήνας, ο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην δήμαρχος Καισαριανής, Σπύρος Τζόκας, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης για τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας, η χημικός και περιφερειακή σύμβουλος Ερμίνα Κυπριανίδου, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για τον Νότιο Τομέα Αθήνας, ο οικονομολόγος και περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Καπάταης, αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ο συνταξιούχος ΗΣΑΠ και συνδικαλιστής Γιώργος Γαβρίλης και αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ο ναύαρχος ε.α. και μέλος του πληρώματος «Βέλος» Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονται, ως υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, πολλοί συνδικαλιστές και ακολουθούν εκπαιδευτικοί, επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και πανεπιστημιακοί. Μεταξύ των υποψηφίων, ξεχωρίζουν το μέλος της Γραμματείας του τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Παλλήνης Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, η απολυμένη καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών Φωτεινή Νικηταρά, η αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Τελεμέ- Ζωγραφάκη, ο διδάκτωρ του ΜΙΤ και καθηγητής του ΕΜΠ Ιωάννης Πρωτονοτάριος, η δικηγόρος και γενική γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών Βιβή Τσαβαλιά, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης κ.α.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ