ΒΙΝΤΕΟ-Θεοδωράκης: Θα κάνουμε κόμμα… βιοτεχνία-Τι είπε για τον Δήμου

ΒΙΝΤΕΟ-Θεοδωράκης: Θα κάνουμε κόμμα… βιοτεχνία-Τι είπε για τον Δήμου

Την λειτουργία ενός κόμματος με χαμηλό κόστος κόντρα στην παραδοσιακή χρηματοδότηση του παλαιού πολιτικού συστήματος προανήγγειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο πρόεδρος του κόμματος το Ποτάμι, τόνισε πως η χρηματοδότηση των κομμάτων πρέπει να μειωθεί επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει το ακριβότερο πολιτικό σύστημα στην Ευρώπη.

«Έχουν συνηθίσει στην πολυτέλεια. Η κάθε εγγεγραμμένη ψήφος κοστίζει στον Έλληνα πολίτη 10 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 3,5 ευρώ. Εμείς θα κάνουμε ένα κόμμα βιοτεχνία, ένα χειροποίητο κόμμα», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως ανώτατος άρχων στον κοινοβουλευτισμό είναι οι πολίτες ενώ αποκάλυψε πως κίνητρο για την δημιουργία του Ποταμιού αποτέλεσαν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, που είπαν «προσέχω το Ποτάμι».

Για την τοποθέτηση του Νίκου Δήμου αναφορικά με το Άγιο Φως, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως ο κ. Δήμου δεν είναι κομματικό στέλεχος εκφράζοντας τη διαφωνία του στην εμπλοκή του θρησκευτικού φρονήματος με τον πολιτικό λόγο.

«Δεν είναι σωστό οι πολιτικοί να παίζουν με το θρησκευτικό συναίσθημα. Δεν πάω για Μητροπολίτης, πάω για πολιτικός».

Ακόμη, επανέλαβε ότι σκοπός του Ποταμιού είναι να γίνει κόμμα εξουσίας εφόσον επιβεβαιωθούν τα δημοσκοπικά ευρήματα που αναδεικνύουν το κόμμα του ως τρίτη πολιτική δύναμη.

«Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε δεκανίκι του παλαιού πολιτικού συστήματος, εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια κυβέρνηση του 51%», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

 

Δείτε τα βίντεο του Mega

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ