Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι στη Θεσσαλονίκη

Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι στη Θεσσαλονίκη

 «Επίδειξη αλαζονείας», «εύκολες υποσχέσεις» κι άλλοι τσουχτεροί χαρακτηρισμοί έχουν «πέσει» στον προεκλογικό αγώνα εκατέρωθεν από τον Γιάννη Μπουτάρη και τον Σταύρο Καλαφάτη που διεκδικούν τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

“Καλωσορίζουμε τον κ. Σταύρο Καλαφάτη στην πόλη και χαιρετίζουμε τη δήλωσή του ότι έρχεται για να δουλέψει για τη Θεσσαλονίκη. Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι υπόσχεται όσα ήδη πέτυχε η “Πρωτοβουλία” (εξωστρέφεια, ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και ενίσχυση του τουρισμού για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υποστήριξη της αστικής επιχειρηματικότητας, δικτύωση των φορέων της πόλης κλπ) και υιοθετεί τον προγραμματικό μας στόχο για τη δημιουργία μητροπολιτικής διοίκησης στη Θεσσαλονίκη”, σχολίασε η παράταξη του κ. Μπουτάρη “Πρωτοβουλία”. Τον κατηγόρησε ότι ως υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος δεν προώθησε ζητήματα της Θεσσαλονίκης και τώρα έρχεται να δώσει εύκολες υποσχέσεις, ενώ υπενθύμισε ότι ψήφισε στη Βουλή ένα προς ένα όλα τα μέτρα που έπληξαν ανεπανόρθωτα την τοπική αυτοδιοίκηση.

Για “επίδειξη αλαζονείας” κατηγόρησε τον κ. Μπουτάρη η παράταξη “Εντάξει” του Σταύρου Καλαφάτη και του καταλόγισε “εμμονή στο μηδενικό του έργο και στην “εικονική πραγματικότητα” που κατασκευάζει μακριά από όσα ζουν και ξέρουν οι Θεσσαλονικείς”.

Ο κ. Καλαφάτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  μίλησε για “δραματική αλλαγή στην εικόνα της πόλης προς το χειρότερο” και σημείωσε: “Αναρωτιέμαι αν έχει περπατήσει ποτέ εκτός κέντρου ο κ. Μπουτάρης”, υπογράμμισε. “Γιατί Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το Λιμάνι, η Αριστοτέλους και η Τσιμισκή. Τον καλώ να περπατήσουμε μαζί σε γειτονιές, να πάμε στην Ξηροκρήνη, στο Σταθμό, στην Εγνατία, στην Κασσάνδρου, στην Ανατολικής Θράκης, στην Τούμπα, στην Αγία Μαρίνα, στο Ντεπώ, να ακούσει τους πολίτες. Να δει ότι η πόλη είναι βρώμικη και σκοτεινή. Ακόμα και δίπλα ή μπροστά στο δημαρχείο. Το μόνο που έχει ‘βελτιωθεί’, είναι ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης… νομοτεχνικά, για να μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος. Για μένα δεν έχει σημασία, διότι έτσι κι αλλιώς, για να αντιμετωπίσω τον κ. Μπουτάρη είμαι εδώ. Ακόμα και το “ντεμέκ” έχει τα όριά του”.

Την άποψη ότι εάν εκλεγεί ο κ. Καλαφάτης θα είναι εξαιρετικός δήμαρχος, εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος είπε ότι ο σημερινός δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, έχει κάνει έργο, ενώ διαφωνεί με κάποιες απόψεις του.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ