Κουμουτσάκος Vs Δούρου στον Realfm 97,8

Κουμουτσάκος Vs Δούρου στον Realfm 97,8 

Οι δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος και Ρένα Δούρου, διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την περιφέρεια στον αέρα του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Είναι σημαντικό το ποίος θα είναι ο περιφερειάρχης. Στη νέα περίοδο, θα έχει 1,5 δισ. κοινωνικά κονδύλια για να διαχειριστεί», είπε αρχικά ο κ. Κουμουτσάκος. 

«Ο περισσότερος κόσμος αγνοεί τη σπουδαιότητα της περιφέρειας Αττικής», απάντησε η κ. Δούρου και συνέχισε:

«Έχει τεράστια σημασία αν είσαι μνημονιακός η αντιμνημονιακός. Οι πολίτες έχουν φωνή και έχουν φωνή που μπορεί να ακουστεί μέχρι και την ευρωπαϊκή ένωση».

«Ο απερχόμενος περιφερειάρχης ήθελε απλά να είναι διαχειριστής μνημονιακών πολιτικών. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», πρόσθεσε.

«Η περιφέρεια Αττικής μπορεί να διαχειριστεί το νέο ΣΕΣ, το νέο ΕΣΠΑ. Αυτή είναι η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζει ο περιφερειάρχης. Το νέο ΕΣΠΑ, ορίζει και τις βασικές περιοχές που είναι να πάνε τα χρήματα. Αυτό είναι και προειλημμένο, αλλά και όλοι συμφωνούμε. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούμε να πάμε σε λογική μνημονιακού, αντιμνημονιακού, όταν το μέγα ζητούμενο είναι αποτελεσματικός ή αναποτελεσματικός», σχολίασε στη συνέχεια ο κ. Κουμουτσάκος, με την κ. Δούρου να απαντά:

«Μόλις αποδείξατε ότι αποδέχεστε την Εθνική στρατηγική σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Μιλήσατε για Εθνική στρατηγική η οποία δεν μπορεί να αλλάξει και για διαχείριση του ΣΕΣ. Ευτυχώς που υπάρχουν αυστηρά κριτήρια. Εδώ δεν αναζητούμε απλά έναν καλό διαχειριστή».

«Είμαι ένας κεντροδεξιός πολιτικός, δεν το έκρυψα ποτέ, όπως κάνει ένας άλλος συνυποψήφιος μας. Έχω συγκεκριμένη ταυτότητα. Όλη μου η πορεία και ως επαγγελματία στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και στην ευρωβουλή είναι μια υπηρεσία Εθνικών συμφερόντων», απάντησε στη συνέχεια ο κ. Κουμουτσάκος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ