Υποψήφια για την Περιφέρεια η Γιαννακάκη

Υποψήφια για την Περιφέρεια η Γιαννακάκη

Την υποψηφιότητά της για την Περιφέρεια Αττικής, με τον συνδυασμό «Παρέμβαση για την Αττική» ανακοίνωσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη. Στη διακήρυξή της, ασκεί κριτική στη σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής, υποστηρίζοντας ότι όλα τα χρόνια «κινήθηκε σα να μην έχει αλλάξει τίποτα, στη λογική των Νομαρχιών, αδυνατώντας να κατανοήσει τον ρόλο της, χωρίς σαφές σχέδιο και πρόταση, αναπαράγοντας νοοτροπίες του παρελθόντος».

Ειδικά για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, σημειώνει ότι, «αν τα έργα σε τοπικό επίπεδο δεν είναι ενταγμένα σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, δεν ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες και στις αναπτυξιακές προτεραιότητες που έχουν ανάγκη η Αττική και οι πολίτες της».

Επικρίνει άλλες πολιτικές δυνάμεις που, «εγκλωβισμένες στα αδιέξοδα της μικροπολιτικής τους, ακυρώνουν το αυτοδιοικητικό περιεχόμενο των περιφερειακών εκλογών, δίνοντας δημοψηφισματικό χαρακτήρα σε αυτές. Η επιλογή τους αυτή, εκτός του ότι αναπαράγει συντηρητικές, αναχρονιστικές λογικές και πρακτικές, που μετέτρεψαν την αυτοδιοίκηση σε “μακρύ χέρι” του κράτους και την οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα, δείχνει ότι υποτάσσουν τα πάντα στο κομματικό τους συμφέρον και ότι αγνοούν τις δυνατότητες των περιφερειών στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας».

Ο συνδυασμός «Παρέμβαση για την Αττική», σημειώνεται στη διακήρυξη, επιδιώκει «τη συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων από την αυτοδιοίκηση, τον προοδευτικό πολιτικό χώρο, τη Δημοκρατική Αριστερά, τους οικολόγους, συλλογικότητες από την Κοινωνία των Πολιτών και δυνάμεις που αποδεσμεύονται από τις πολιτικές του δικομματισμού».

Κύρια σημεία της προγράμματος της κ. Γιαννακάκη, αποτελούν η αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων, ο σχεδιασμός και υλοποίηση έργων βιώσιμης ανάπτυξης -με το περιβάλλον στον πυρήνα κάθε αναπτυξιακής διαδικασίας-, η στήριξη της κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας με ενεργητικές πολιτικές στρατηγικού προσανατολισμού, εκπαίδευσης, κατάρτισης, καινοτομίας.

Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής βλέπει την περιφέρεια ως φορέα στήριξης της απασχόλησης, με έμφαση στην Κοινωνική Οικονομία και τον Πολιτισμό, φορέα συνεργασίας και δικτύωσης των δράσεων κοινωνικής πολιτικής σε περιφερειακό επίπεδο -για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού- και ως προωθητική δύναμη για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ