Τσίπρας:Ότι και να κάνουν δεν μπορούν να κρυφτούν

Τσίπρας:Ότι και να κάνουν δεν μπορούν να κρυφτούν

 

Πυρά κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται οξυγόνο, καθώς “την έχει πνίξει η δυσωδία των σκανδάλων και η βαρβαρότητα του μνημονίου”. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για “παρακράτος Σαμαρά”, για “κράτος και νόμους Βενιζέλου”, για “κυριαρχία των αγορών, για “δικαιοσύνη της προληπτικής λογοκρισίας” και “μια νεοναζιστική συμμορία που αλωνίζει στους δρόμους και στα κυβερνητικά γραφεία”. “Αυτή είναι η Νέα Ελλάδα του κ. Σαμαρά” είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι τώρα είναι η ώρα της απάντησης του λαού.

“Στις 18 και στις 25 Μάη ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν. Στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας δίνουμε απάντηση, στέλνουμε το πιο ηχηρό μήνυμα. Τέλος οι εκπτώσεις στην δημοκρατία για να πάρουμε δανεικά που μεγαλώνουν το χρέος και πάνε από το ένα χέρι των δανειστών στο άλλο.

Τέλος οι εκπτώσεις στην εθνική κυριαρχία και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Τέλος στην ανεργία, στη φτώχεια και την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού, για να μας πει δύο καλά λόγια η κ. Μέρκελ και να μας εκβιάσει άλλη μία φορά ο κ. Σόιμπλε. Τέλος στα success story και στα παραμύθια που κρύβουν νέα πολυνομοσχέδια, νέα μνημόνια και την διαιώνιση της διαφθοράς και της διαπλοκής στον τόπο μας” ανέφερε, θέτοντας το δίλημμα: “Μπροστά μας έχουμε δύο δρόμους. Ο ένας είναι της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά. Ο άλλος είναι της ευρωπαϊκής αριστεράς και των κινημάτων. Της Ευρώπης των λαών, της πραγματικής Ευρώπης”.

 

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι θύμα των μνημονίων είναι και η ίδια η δημοκρατία και μίλησε για μια “πρωτοφανή θεσμική εκτροπή” και “οικονομική, πολιτική και ηθική χρεωκοπίας του συστήματος που μας έφερε σε αυτήν την τραγική κατάσταση”.

“Όσοι έθρεψαν το φίδι του φασισμού στον κόρφο τους, μας ζητούν σήμερα στο όνομα της δημοκρατίας και της ομαλότητας, να τα ξεχάσουμε. Επικαλούνται την ομαλότητα αυτοί που με τη παρουσία τους στη κυβέρνηση την απειλούν. Τους απαντάμε. Ο συμψηφισμός της Νέας Δημοκρατίας με την Χρυσή Αυγή, δεν ξεπλένεται με τον συμψηφισμό του ΦΠΑ με τις οφειλές του δημοσίου. Η παραίτηση- και όχι η αποπομπή- του Μπαλτάκου, δεν ξεπλένει την πιο ακραία δεξιά κυβέρνηση, που είχε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες” επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σήμερα, τόνισε, όλοι κάνουν πως δεν ξέρουν τον κ. Μπαλτάκο. “Ο πρωθυπουργός που τον είχε alter ego του τα τελευταία τριάντα χρόνια κάνει πως δεν τον γνώριζε. Ένας άγνωστος κυκλοφορούσε ανάμεσα τους και έλυνε και έδενε. Σήμερα λίγο πολύ μας λένε πως ήταν ανύπαρκτος ο ρόλος του, κι ας ήταν γενικός γραμματέας και προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά. Αυτά τα λένε οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που πανηγύριζαν στην Βουλή όταν ο Μπαλτάκος απέσυρε νομοσχέδια και ολόκληρα άρθρα. Είναι οι ίδιοι ακριβώς που γέλαγαν με την ψυχή τους με τις δηλώσεις και τις διαρροές του κυρίου «γεννήθηκα και θα πεθάνω αντικομμουνιστής». Είναι οι ίδιοι ακριβώς υπουργοί και βουλευτές που καθόντουσαν σούζα όταν πέρναγαν αποφάσεις όπως αυτή που έλεγε «Οι υπηρεσίες της Βουλής δεν δικαιούνται να παραλάβουν νομοσχέδιο, αν αυτό δεν φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης». Ότι και να λένε όμως, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο κος Μπαλτάκος λειτουργούσε σε όλα κατ εντολή του κου Σαμαρά” σημείωσε επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπαρχει λοιπόν Μπαλτάκος Γκέιτ, αλλά Σαμαράς Γκέιτ.

“Τους προκαλέσαμε για άλλη μία φορά να έρθουν στη Βουλή να δώσουν εξηγήσεις. Φυγομαχούν και κρύβονται Κλείνουν τη Βουλή και ελπίζουν ο κόσμος να ξεχάσει. Διασύρουν τις έννοιες της δημοκρατίας και του διαλόγου. Δεν θα τους περάσει. Ότι και να κάνουν, όμως, δε μπορούν να κρυφτούν” συμπλήρωσε. 

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας με την υπόθεση Μπαλτάκου “δεν ξεγυμνώθηκε μόνο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ”, αλλά και η Χρυσή Αυγή. “Στην προσπάθειά του να διασωθεί ο αντ’ αυτού του κ. Μιχαλολιάκου είδε πολλές φορές με μεγάλη ευκολία τον αντ’ αυτού του κ. Σαμαρά. Για να μιλήσουν σαν δύο καλοί φίλοι, για να διαπραγματευτούν. Απέδειξαν και οι δύο μαζί, ότι οι νεοναζί δεν είναι αντισυστημική δύναμη. Η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και των οικονομικών συμφερόντων. Που συνδιαλέγεται μαζί τους, που τα βρίσκει μαζί τους. Που είναι σάρκα από τη σάρκα τους. Και αν σήμερα βρίσκονται σε διάσταση και σε εμφύλια αντιπαράθεση, δεν είναι γιατί ο Σαμαράς άλλαξε απόψεις. Είναι γιατί ο Σαμαράς είναι κερδοσκόπος”. είπε και εξήγησε:

“Και μπροστά στο βαθύτερο στόχο του να εμποδίσει τη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε την απόφαση να πράξει αυτό που όφειλε ενάμισι χρόνο και δεν έπραττε. Να θέσει την εγκληματική Χρυσή Αυγή ενώπιον του νόμου.  Οχι για να προστατεύσει τη κοινωνία από την εγκληματική της δράση αλλά για να οικειοποιηθεί αποκλειστικά την ακροδεξιά ατζέντα και έτσι να επαναπατρίσει στο κόμμα του ακροδεξιούς ψηφοφόρους”.

 

“Υπάρχει και άλλο καλό από αυτήν την ιστορία. Μας τελείωσε και η περίφημη θεωρία των δύο άκρων, που τόσα και τόσα  είχαν επενδύσει σε αυτήν. Τέλειωσε η ανιστόρητη και ξεδιάντροπη θεωρία ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ανάμεσα σε δύο άκρα. Τώρα είναι απόλυτα φανερό ότι υπάρχει ένα μόνο άκρο. Η ακροδεξιά που ξεκινάει από το κορυδαλλό και φτάνει ως το Μαξίμου από τη μια μεριά και όσοι υπερασπίζονται την δημοκρατία, την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα από την άλλη” τόνισε ο κ. Τσίπρας.

 

“Υπόλογος σε όλα αυτά δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός. Υπόλογος είναι και ο κ. Βενιζέλος. Ο φανατικότερος οπαδός του κ. Σαμαρά. Η συνιστώσα του κ. Σαμαρά. Ο συνταγματολόγος που παραβίασε εκατό φορές το Σύνταγμα, ο νομοθέτης της διαπλοκής, που απελπισμένος προσπαθεί να εξασφαλίσει το προσωπικό του – και κανένα άλλο- μέλλον. Ο ιδεολογικός προπαγανδιστής της αντι-ΣΥΡΙΖΑ καμπάνιας. Εξουσιομανής. Επαγγελματίας της εξουσίας. Παντός καιρού και με κάθε μέσον” πρόσθεσε.

 

“Να τρομοκρατήσετε τους τρομοκράτες”

“Πριν 15 μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε άλλη μία πολιτική απάτη που ετοιμάζουν. Την περιγράψαμε με κάθε λεπτομέρεια. Ανάμεσα στα κοινωνικά και οικονομικά ερείπια, λίγο μετά την ψήφιση του μίνι μνημονίου και πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση με σπόνσορα την κ. Μέρκελ και τις αγορές, ετοιμάζει την παράσταση «βγαίνουμε στις αγορές». Πρόκειται για τεράστια επιχείρηση εξαπάτησης. Που προσπερνά ακόμα και το μοίρασμα του  πλεονάσματος μία εβδομάδα μετά τις εκλογές” είπε ο κ. Τσίπρας.

 “Δεν μας εξηγούν όμως. Αφού «έχουμε πλεόνασμα» γιατί βγαίνουμε στις αγορές; Αυτοί δεν μας έλεγαν ότι τώρα με το πλεόνασμα τελείωσαν τα βάσανά μας και δε θα χρειαζόμαστε δανεικά για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις; Τότε γιατί δανείζονται και το πανηγυρίζουν κιόλας;” ανέφερε, λέγοντας ότι το τρίτο μνημόνιο περιμένει μόνο τη μετάφρασή του για να εφαρμοστεί.

“Το πολυνομοσχέδιο σκοπεύουν να εφαρμοστεί αμέσως μετά τις εκλογές. Το τεράστιο σκάνδαλο των τραπεζών σκοπεύουν να ολοκληρώσουν σε λίγους μήνες, στερώντας από τα χέρια του δημοσίου ένα τεράστιο όπλο. Όλα είναι σχεδιασμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Ακόμα και η αμνήστευσή τους για όσα έκαναν, ακόμα και η ασυλία τους για όσα θα κάνουν. Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Μπροστά τους είναι ο λαός στις επερχόμενες εκλογές. Που θα τους ακυρώσει κάθε σχέδιο. Μπροστά τους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν θα επιτρέψει καμία ασυλία, αλλά θα τους ζητήσει και τον λόγο για τα εγκλήματα που διέπραξαν. Μπροστά μας είναι η πιο κρίσιμη μάχη” πρόσθεσε καταλήγοντας: “Τρεις κάλπες, μια επιλογή. Να νικήσουμε, να τελειώνουμε με τη κυβέρνηση της καταστροφής. Ξένοι και εγχώριοι αυτουργοί των μνημονίων τρέμουν στην ιδέα μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Σας καλώ να τρομοκρατήσετε τους τρομοκράτες”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ