Επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Πρωθυπουργό

Επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Πρωθυπουργό

 

«Ο πρωθυπουργός είναι ένας κοινοβουλευτικός λιποτάκτης. Αποφεύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι, να έρχεται στη βουλή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με κοινωνικούς φορείς στην Καρδίτσα και πρόσθεσε:

«Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι προσπαθεί να ρίξει και την ευθύνη στην αντιπολίτευση για την επιλογή του να μην έρθει στη βουλή αυτή τη βδομάδα να δώσει εξηγήσεις για τον εξ’ απορρήτων του, τον κ. Μπαλτάκο ο οποίος συνομιλούσε με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή». 

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε σχετικά με τη συζήτηση προ Ημερησίας διάταξη που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Μπαλτάκου ότι «δεν θα γίνει αύριο, όπως είχε προγραμματιστεί από τον Πρόεδρο της Βουλής και μας είχε ενημερώσει, αλλά θα γινόταν δήθεν μεθαύριο διότι μπορεί ο πρωθυπουργός, αλλά δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί έχει ταξίδι στο εξωτερικό».

«Πράγματι, έχω ταξίδι στο εξωτερικό. Δηλώνω, όμως, δημοσίως ότι αν είναι να μας κάνει την τιμή και να κοπιάσει επιτέλους στη βουλή και να δώσει εξηγήσεις ο κ. Σαμαράς, θα ακυρώσω κάθε ταξίδι, προκειμένου να έρθει και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για την ακροδεξιά σέχτα του Μαξίμου που μας κυβερνά», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις» και συμπλήρωσε:

«Τώρα που φανερώθηκε ότι ο αντ’ αυτού του πρωθυπουργού, που προφανώς εν γνώσει του, συνευρισκόταν και συνομιλούσε με τον «αντ’ αυτού» του Φύρερ που βρίσκεται στον Κορυδαλλό νομίζω ότι πέφτουν οι μάσκες. Και όλοι συνειδητοποιούν ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν ιερό και όσιο. Δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, προκειμένου να ανακόψουν την ορμητική πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση της κοινωνικής σωτηρίας και άρα προς την ανατροπή των πολιτικών τους σχεδίων. Και να ξέρετε ότι το εντιμότερο από τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν θα είναι το ψέμα και η εξαπάτηση».

«Ως κοινωνία, ως χώρα, ως λαός βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και επεσήμανε:

«Πλέον, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτό που μας έδωσαν ως «φάρμακο» για να θεραπεύσουν την «ασθένειά» μας, μας έκανε χειρότερα απ’ ό,τι η «ασθένεια». Και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι υπήρξε δόλος. Το μνημόνιο δεν μας βγάζει από την κρίση.  Το μνημόνιο διαλύει την κοινωνία. Διέλυσε την παραγωγική βάση της χώρας, την κοινωνική συνοχή, δημιούργησε φτωχούς, άνεργους, εξαθλιωμένους, απελπισμένους».

«Σήμερα, λοιπόν, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση έχουμε τρεις κάλπες, αλλά μία επιλογή. Να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση σε πολιτική καταδίκη αυτής της πολιτικής, της κυβέρνησης που εφαρμόζει αυτή την πολιτική για να οδηγηθούμε σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ανατροπής αυτής της κυβέρνησης. Εμείς εκεί βάζουμε τον πήχη αυτής της αναμέτρησης», τόνισε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ