ΒΙΝΤΕΟ-Κουβέλης: Αποκλείω νέα συγκυβέρνηση

ΒΙΝΤΕΟ-Κουβέλης: Αποκλείω νέα συγκυβέρνηση

Την άποψη πως το θέμα Μπαλτάκου δεν έχει κλείσει εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ενώ αποκάλυψε ότι ο Παναγιώτης Μπαλτάκος δεν συνιστά μεμονωμένη περίπτωση στην κυβέρνηση.

«Εξ όνυχος το λέοντα, έχουμε κι άλλα παραδείγματα συγκεκριμένα, δεν υπάρχει αντιρατσιστικός νόμος και νόμος για τη χορήγηση της ιθαγένειας», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι δεν θα κάνει συνομιλητή του την Χρυσή Αυγή και πως εμπιστεύεται απόλυτα τους έλληνες δικαστές.

«Είχε δημιουργηθεί ένταση στις σχέσεις μας. Σε συζήτηση για την τροπολογία για τη μουσουλμανική μειονότητα μού είχε δηλώσει ‘όπως εσείς στο DNA σας έχετε τα εργασιακά εμείς έχουμε τα εθνικά’» ανέφερε επίσης για τον κ. Μπαλτάκο.

«Για τον αντιρατσιστικό νόμο ήταν προεξάρχουσα η παρουσία Μπαλτάκου, συντάξαμε πρόταση νόμου που υιοθετούσε το σχέδιο νόμου Ρουπακιώτη και έκανε πίσω», εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ακόμη, σημείωσε πως προκύπτει πολιτικό ζήτημα από την επιλογή ενός γενικού γραμματέα όταν αυτός έχει συγκεκριμένο αποτύπωμα πολιτικής συμπεριφοράς, κρατώντας αποστάσεις από την επιλογή του κ. Μπαλτάκου για την συγκεκριμένη θέση.

Ο κ. Κουβέλης έβαλε τέλος και στα σενάρια συγκυβέρνησης με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά, «δεν μπαίνω σε συγκυβέρνηση ούτε με Σαμαρά ούτε με Βενιζέλο» ενώ τόνισε ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ υπαναχώρησε και από τη συμφωνία για τη μη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. «Η κυβέρνηση έχει κάνει δεξιά, βαθιά συντηρητική στροφή», εξήγησε.

Επίσης, επιχείρησε να δώσει τέλος και στα σενάρια για υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι δεν προκύπτει ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών και δεν μπορούμε να μιλάμε επί μη πραγματικών στοιχείων. «Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τέλεια και παύλα», είπε.

Για τις θέσεις που εκφράζει ο Γρηγόρης Ψαριανός σχολίασε ότι «το μόνο που δημιουργεί ο κ. Ψαριανός είναι η λύπη των μελών του κόμματος για αυτά τα οποία πράττει, για αυτά τα οποία λέει. Όλοι μας κρινόμαστε».

 

Δείτε τα βίντεο

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ