Διπλή δημοσκόπηση: Το Baltakosgate έφερε πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ

Διπλή δημοσκόπηση: Το Baltakosgate έφερε πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που οι εξελίξεις στην οικονομία έδιναν στη ΝΔ προβάδισμα 2 μονάδων σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου – Κασιδιάρη άλλαξε τα δεδομένα, δίνοντας την πρωτιά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό προκύπτει από τη διπλή δημοσκόπηση της Κάπα Research, η οποία διενεργήθηκε για το «Βήμα της Κυριακής» (σε δύο φάσεις, το τριήμερο 1 έως 3 Απριλίου).

Συγκεκριμένα, στο πρώτο «κύμα» απαντήσεων που ελήφθησαν στις 1 και 2 Απριλίου, μπροστά ήταν η Νέα Δημοκρατία με 21,7% και ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6%.

Τρίτο κόμμα ήταν το Ποτάμι με 9,2%. Η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε ποσοστό 6,9%, το ΚΚΕ 5,8%, η Ελιά 5,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,9%, ΔΗΜΑΡ 2,1%. 

Άλλο κόμμα απάντησε το 6,5%, λευκό/άκυρο το 1,8%, ενώ το 17,1% έφθασε η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Ωστόσο, στη δεύτερη μέτρηση που διενεργήθηκε στις 3 Απριλίου, υπό το βάρος των εξελίξεων με την υπόθεση Μπαλτάκου, διαφοροποιήθηκε η εικόνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 21,5%, με τη ΝΔ να έπεται με ποσοστό 20,8%. 

Ακολουθεί το Ποτάμι με 8,5%, ενώ η Χρυσή Αυγή καταγράφει ποσοστό 7,7%, το ΚΚΕ 6,2%, η Ελιά 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4%, η ΔΗΜΑΡ 1,7%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 5,6% των ερωτηθέντων, λευκό/άκυρο το 2,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 16,7%.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής»

 

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ