Αθανασίου: Θα παραιτηθώ, αν βρεθεί τηλεφώνημά μου στους ανακριτές

Αθανασίου: Θα παραιτηθώ, αν βρεθεί τηλεφώνημά μου στους ανακριτές

 

«Να ανοίξουν οι τηλεφωνικές μου συνομιλίες και, αν υπάρχει επικοινωνία με δικαστικό, θα παραιτηθώ και από υπουργός και από βουλευτής» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στον ΒΗΜΑ fm.

Αναφερόμενος στην απαίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραίτησης τόσο του ίδιου όσο και του υπουργού προστασίας του Πολίτης και Δημόσιας Τάξης, ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως πρόκειται περί αστειότητας, διευκρινίζοντας: «Παραιτούνται μόνο, όσοι υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο και τα συμφέροντα της χώρας, όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και όσοι παραβαίνουν τις αρχές του κράτους δικαίου. Δεν νομίζω ότι ούτε εγώ ούτε ο κ. Δένδιας εμπίπτουμε σ’ αυτές τις κατηγορίες».

Ο κ. Αθανασίου κατέληξε: «Είπα και ξαναλέω ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, δεν έγινε καμία παρέμβαση και μπορεί όποιος θέλει και δίνω το δικαίωμα σε όποιον θέλει να ανοιχθούν τα τηλέφωνα και, αν βρεθεί έστω και ένα τηλέφωνο με τους ανακριτές, τότε εγώ θα παραιτηθώ όχι από υπουργός, αλλά και από βουλευτής. Για το κύρος της Δικαιοσύνης. Αν βρεθεί έστω και ένα τηλεφώνημά μου – τηλεφώνημα, όχι περιεχόμενο– με τους ανακριτές. Σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο. Από πριν (τις διώξεις) και μετά, μέχρι σήμερα που μιλάμε. Είναι φοβερό αυτό που γίνεται, όταν η χώρα πάει να ανασάνει.

 

Ακούστε το ηχητικό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ