Η απάντηση του Πρωτόπαπα στον Φαήλο Κρανιδιώτη

Η απάντηση του Πρωτόπαπα στον Φαήλο Κρανιδιώτη

Το μέλος της πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, Χρήστος Πρωτόπαπας, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, απαντώντας στον Φαήλο Κρανιδιώτη, και ξεκαθαρίζοντας τα περί «απομάκρυνσης ακροδεξιών θυλάκων».

«Λέγομαι Πρωτόπαπας και είμαι υπερήφανος για την πορεία μου. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν, πόσο μάλλον στον κύριο Κρανιδιώτη», σχολίασε αρχικά ο κ. Πρωτόπαπας και συνέχισε:

«Οι ακροδεξιές και πατριδοκάπηλες λογικές θα με βρίσκουν αντίθετο ενεργά και δεν θα με φοβίζουν οι προσωπικές επιθέσεις οι οποίες εξαπολύουν. Οι λογικές που εξέφρασε ο κ. Κρανιδιώτης στο πρόσφατο παρελθόν, ήταν λογικές συμμαχίας της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή, την παράταξη των ναζιστών και εγκληματιών και αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι. Ούτε το ξεχάσαμε, ούτε τον ξεπλένει τίποτα».

«Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να υποδείξουμε. Δεν μου πέφτει λόγος. Εκεί που μου πέφτει λόγος, θα είναι τα σχόλια που θα γίνουν για την πολιτεία του κ. Κρανιδιώτη με βάση της δηλώσεις του. Μια πολιτική σούπερ ακροδεξιά και προσφάτως, μια πολιτική ασπίδας στη Χρυσή Αυγή», πρόσθεσε.

«Στις λογικές του κ. Μπαλτάκου, συγκρουστήκαμε δημοσίως. Για την υπόθεση του άρθρου 19 που πήγε ο κ. Μπαλτάκος να μας βάλει ένα άρθρο που καθιστούσε ιδιώνυμο με μια ρατσιστική διάταξη. Να το κρύψουμε; Η συνεργασία στηρίζεται πάνω σε μια προγραμματική συμφωνία. Από εκεί και πέρα, είναι σαφές ότι θα διατυπωθούν και κριτικές και απόψεις ιδιαίτερα σκληρές για λογικές οι οποίες αντίκειται στην αξιακή βάση της φιλοσοφίας και της πολιτικής μας ταυτότητας», σχολίασε ακόμα ο κ. Πρωτόπαπας.

«Εννοούμε οποιονδήποτε υιοθετεί ατζέντες Χρυσής Αυγής. Θα θέτουμε ευθέως ζήτημα. Είπαμε να συνεργαζόμαστε στη βάση της προγραμματικής συμφωνίας», ξεκαθάρισε ο κ. Πρωτόπαπας, σχετικά με την απομάκρυνση ακροδεξιών θυλάκων.

«Όσο υπήρχε η ΔΗΜΑΡ μπορούσαμε να πιέζουμε δύο. Σεβόμαστε την κυβέρνηση, θέλουμε την κυβερνητική σταθερότητα, αλλά δεν είμαστε και οι ίδιοι. Η ΔΗΜΑΡ έφυγε, σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενισχυθεί. Όταν είσαι ισχυρός, πιέζεις περισσότερο. Μια ευρύτερη συνεργασία, ασφαλώς θα βοηθούσε αύριο», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ