Ανδρουλάκης: Να γίνει έρευνα για το βίντεο

Ανδρουλάκης: Να γίνει έρευνα για το βίντεο – Έχει πολιτική ευθύνη ο Σαμαράς

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, με αφορμή τον σάλο που έχει ξεσπάσει με το βίντεο της συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Ο κ. Μπαλτάκος εκτίθεται ανεπανόρθωτα και με αυτά που είπε και σήμερα. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και δεν κλείνει με την παραίτηση Μπαλτάκου. Ο Πρωθυπουργός έχει πολιτική ευθύνη για την ύπαρξη Μπαλτάκου στο περιβάλλον του και σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της δικαιοσύνης για να διεξαχθεί έρευνα για το επίμαχο βίντεο και να πάρουμε κι εμείς τις δικές μας πολιτικές αποφάσεις», σχολίασε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε:

«Κανένας δημοκράτης πολίτης δεν μπορεί να ανεχθεί συμπεριφορές Μπαλτάκου και μάλιστα σε τόσο υψηλές θέσεις. Δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι σε μια συγκυβέρνηση και να έχουν τέτοιο ρόλο, τέτοιες ιδέες».

«Η συμπεριφορά του κ. Μπαλτάκου είναι αήθη και θέτει ζητήματα λειτουργίας θεσμών», πρόσθεσε.

«Είναι πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, υπάρχει πολιτική ευθύνη για την ύπαρξη του κ. Μπαλτάκου σε αυτή τη θέση», συνέχισε και τόνισε:

«Κάποιοι από τη ΝΔ βγαίνουν και λένε ότι το βίντεο δικαιώνει τον κ. Σαμαρά. Όχι. Δεν είναι έτσι. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι αυτή που πήρε τις αποφάσεις ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική οργάνωση».

«Εγώ δεν κάνω σεναριολογία. Είναι πολύ κρίσιμα τα πράγματα. Το βίντεο αυτό πρέπει να το πάρει στα χέρια της η δικαιοσύνη και να διεξαχθεί έρευνα».

«Δεν μπορεί ο κ. Γεωργιάδης να βγαίνει και να λέει ότι συγκινείται από αυτές τις πρακτικές. Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι δύο τεράστιοι πολιτικοί αντίπαλοι. Αν είμαστε στην ίδια κυβέρνηση είναι επειδή πήραμε μια συγκεκριμένη απόφαση το 2010 να ακολουθήσει η χώρα αυτόν τον δρόμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε Μπαλτάκους».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ