Παρέμβαση εισαγγελέα για το βίντεο με Κασιδιάρη-Μπαλτάκο

Παρέμβαση εισαγγελέα για το βίντεο με Κασιδιάρη-Μπαλτάκο

 

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη. Η αρμόδια εισαγγελέας διέταξε έρευνα για τις συνθήκες λήψης του βίντεο.

Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί από μέρους του Ηλία Κασιδιάρη το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο της έρευνας που έχει τον χαρακτήρα της επείγουσας θα κληθεί ως μάρτυρας και ο παραιτηθείς πλέον γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για το πότε, πως, και κάτω από ποιές συνθήκες τραβήχτηκε αυτό το βίντεο που είναι προφανές ότι δόθηκε στη δημοσιότητα χωρίς την έγκριση του.

 Σε βάρος του χρήστη του βίντεο ,Ηλία Κασιδιάρη δεν τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία, δηλαδή δεν συλλαμβάνεται, καθώς  όπως εξηγούν εισαγγελικές πηγές το χρησιμοποίησε ως αποδεικτικό μέσον σε βάρος του διαδικασία, κι αυτό καθιστά -σύμφωνα με το νόμο- μη αυτόφωρη την πράξη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ