BINTEO-Τσίπρας για Μπαλτάκο:Υπάρχουν εκλεκτικές συγγένειες κυβέρνησης-ΧΑ

BINTEO-Τσίπρας για Μπαλτάκο:Υπάρχουν εκλεκτικές συγγένειες κυβέρνησης-ΧΑ

 

“Οι αποκαλύψεις αποδεικνύουν τις εκλεκτικές συγγένειες κυβέρνησης-Χρυσής Αυγής” είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τα όσα είδαν στο φως της δημοσιότητας για τον πρώην πλέον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Στη διακαναλική του συνέντευξη (στο Kontra Channel, τo Extra 3 και το Action 24) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να θέσει τη Χρυσή Αυγή ενώπιον του νόμου όχι για την εγκληματικη δράση, αλλά για να μειώσει τα ποσοστά της.

Όπως είπε μετά από αυτή την εξέλιξη, εκτός από τον κ. Μπαλτάκο θα έπρεπε να παραιτηθούν οι κ.κ. Αθανασίου και Δένδιας, καθώς και να δώσει εξηγήσει ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και σε θεσμικό και σε πολιτικό επίπεδο και κατηγορώντας την κυβέρνηση για καιροσκοπισμό τόνισε ότι  “η καιροσκοπική αντιμετώπιση ενός μείζονος προβλήματος της δημοκρατίας θέτει σε κίνδυνο και την ποινική διαδικασία που ξεκίνησε. Εμείς το έχουμε αντιμετωπίσει με μια στάση αρχής. Από την πρώτη στιγμή είπαμε η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου, όχι εκτός νόμου”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης ότι η δικαστική διερεύνηση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής δεν αποτελεί πολιτική διώξη.

 

Δείτε το βίντεο από το Kontra Channel

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ