Μαριάς: Δώστε τα ονόματα των 75 δημάρχων

Μαριάς: Δώστε τα ονόματα των 75 δημάρχων

 

Τη δημοσιοποίηση των 75 ονομάτων δημάρχων που φέρονται να περιλαμβάνονται στη «λίστα Νικολούδη» ζήτησε με επίκαιρη ερώτησή του στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

Υποστήριξε μάλιστα ότι τώρα που έρχονται εκλογές, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ποιοι είναι οι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειάρχες κλπ που φέρονται να έχουν ανοιχτά θέματα με τα πόθεν έσχες τους.

«Η δημοσιοποίηση των ονομάτων της λίστας Νικολούδη, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας», υποστήριξε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης. Όσο για τα μέτρα, υποστήριξε πως σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα, ο κάθε υπάλληλος εμπίπτει στον υπουργό Εσωτερικών. «Εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη, το υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να ζητήσει και ενόψει των εκλογών την επίσπευση», είπε, σημειώνοντας πάντως, πως έχουν παραπεμφθεί στον αρμόδιο κατά περίπτωση εισαγγελέα.

«Πάμε σε εκλογές με 75 δημάρχους κλπ που είναι στη λίστα. Έχουν ασκηθεί διώξεις και μπορείτε να πάρετε τα ονόματα, γιατί οι υποθέσεις πόθεν έσχες πηγαίνουν κατευθείαν στα δικαστήρια», επέμεινε ο κ.Μαριάς, που απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα Γιώργο Καλαντζή, υποστήριξε πως «είστε πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες και θα σας ζητήσω εγγράφως, αν δεν κινηθεί ο υπουργός, να πάρετε τα ονόματα και να τα δημοσιοποιήσετε».

Υποστήριξε άλλωστε πως «σε μία φάση μη εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς και τους αιρετούς, δεν είναι δυνατόν να θεωρήσουμε ότι η πολιτεία θα αποκρύψει τα ονόματα όσων διώκονται για μαύρο και χρήμα και πόθεν έσχες. Πρέπει να δεσμευτείτε ότι θα τα δώσετε στη δημοσιότητα…».

«Το ότι απεστάλησαν τα ονόματα στην επιτροπή δε σημαίνει ότι ασκήθηκε δίωξη», υποστήριξε ο κ. Αθανασίου, διαβεβαιώνοντας πάντως πως «για το ζήτημα αυτό και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή ότι όλοι όσοι ασχολούνται με την κεντρική πολιτική σκηνή ή τις αυτοδιοικητικές, περνούν από κόσκινο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ