Μιχελάκης: Δεν είναι καινούρια τα μέτρα αυτά

Μιχελάκης: Δεν είναι καινούρια τα μέτρα αυτά

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε σχέση με το γάλα, τα ασφαλιστικά ταμεία και την έξοδο της χώρας στις αγορές.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχουν πια αντιρρήσεις για το γάλα. Οι βουλευτές είναι υπεύθυνοι και αυτό το έχουν αποδείξει σε όλο το διάστημα. Η κοινοβουλευτική ομάδα έχει αποδείξει την υπευθυνότητά της», σχολίασε αρχικά ο κ. Μιχελάκης και συνέχισε:

«Αυτά τα μέτρα έχουν αποφασιστεί από προηγούμενες ψηφοφορίες. Δεν είναι καινούρια. Τα έχουμε συζητήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Υπάρχουν κάποια πράγματα, τα οποία ενώ είχαν συζητηθεί δεν είχαν νομοθετηθεί».

«Ότι έχει συζητηθεί μέχρι τώρα, αυτό θα εφαρμοστεί. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχουν καινούρια μέτρα», πρόσθεσε.

«Αν τα ασφαλιστικά μας ταμεία θα μπορούσαν να ανταποκριθούν από μόνα τους, στις υποχρεώσεις θα υπήρχε ζήτημα. Τώρα το κράτος κρατά τα ταμεία. Υπάρχει εγγυημένη κατώτερη σύνταξη με βάση τη δυνατότητα του ταμείου. Από εκεί και πέρα, το κράτος, έχει πει ότι θα εξασφαλίσει τις συντάξεις των πολιτών», σχολίασε για τις μειώσεις στα Ταμεία.

«Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η κράτηση που γίνεται στον εργαζόμενο και τον επιχειρηματία και την απολαβή που παίρνει ο συνταξιούχος. Έχει να κάνει με την υπογεννητικότητα, με την ανεργία. Θα πρέπει να δούμε συνολικά τις προσπάθειες που επιχειρήθηκαν για να κρατηθεί το ασφαλιστικό σύστημα».

«Από το 2012, οι εταίροι μας είχαν δεσμευθεί ότι την άνοιξη του 2014 αν η Ελλάδα πετύχαινε πρωτογενές πλεόνασμα θα βάζαμε την μεγάλη διαπραγμάτευση για το χρέος. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμα. Η χώρα έχει τις προϋποθέσεις τις ουσιαστικές να βγει στις αγορές. Οι τράπεζες απέδειξαν ότι πέτυχαν. Ήταν το πρώτο θετικό μήνυμα των αγορών», σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ