Ο Τατσόπουλος για το “τσογλάν μπόι”

Ο Τατσόπουλος για το “τσογλάν μπόι”

“Θεωρώ τη λεκτική επίθεση της Λιάνας στον Αλέξη εντελώς άδικη” επισημαίνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος , σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό “τσογλάν μπόι” που χρησιμοποίησε η βουλευτής του ΚΚΕ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τι έγραψε στο Facebook:

Είναι αυτονόητο πως ο καθένας μας αντιδράει διαφορετικά μπροστά σε ένα απροσδόκητο γεγονός -και η ερμηνεία της αντίδρασής μας από τους τρίτους είναι συχνά αυθαίρετη, αν όχι εξίσου “αψυχολόγητη” με τη δική μας αντίδραση. Προσωπικά, συνυποψήφιος τότε με τη Ρένα Δούρου στη Β΄ Αθήνας, ένα μόλις λεπτό μετά το περιβόητο επεισόδιο, της έστειλα ένα τηλεφωνικό γραπτό μήνυμα, όπου την συγχάρηκα για τη ψυχραιμία της και προεξοφλούσα ότι ο τραμπουκισμός του φασίστα θα κόστιζε τουλάχιστον τρεις ποσοστιαίες μονάδες στα Χρυσά Βλαμμένα στις επικείμενες εκλογές. Φυσικά, έκανα λάθος. Ο τραμπουκισμός επικροτήθηκε από το εκλογικό σώμα -τουλάχιστον από εκείνο το κομμάτι του εκλογικού σώματος που μας κουβάλησε τους φασίστες στη Βουλή. Εξίσου αξιομνημόνευτη θεωρούσα και τη ψυχραιμία του Προκόπη Παυλόπουλου -μια στάση που χλευάστηκε από τους γνωστούς-αγνώστους λεβέντες του Διαδικτύου ως δειλία. Τέλος, θαύμασα τη στάση της Λιάνας Κανέλλη απέναντι στον τραμπούκο και την ενστικτώδη αντίδρασή της να υπερασπιστεί μια συνυποψήφιά της, όχι απλώς από ένα άλλο κόμμα, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κατ’ εξοχήν ανταγωνιστή του ΚΚΕ στο χώρο της Αριστεράς, δίχως ούτε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου να υπολογίσει το εκλογικό κόστος.

Από εκεί κι έπειτα θεωρώ τη λεκτική επίθεση της Λιάνας στον Αλέξη εντελώς άδικη. Προφανώς συνέβαλε στην επίθεση ότι δεν είχε δει η ίδια το επίμαχο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ και της το είχαν μεταφέρει έκδηλα “παραφουσκωμένο”. Ο Αλέξης πουθενά δεν φαίνεται να χασκογελάει -τουτέστιν, να γελάει πλατιά και χαιρέκακα. Χαμογελάει αμήχανα -όπως χαμογέλασα κι εγώ αμήχανα, όπως θα χαμογέλασαν αμήχανα, εικάζω, οι δύο στους τρεις θεατές ενός συμβάντος σε τηλεοπτικό στούντιο, στο ζενίθ της προεκλογικής περιόδου, που θα το θεωρούσαν έως τότε…αδιανόητο να συμβεί. Επιπροσθέτως, ο Αλέξης αποκαλεί τον τραμπούκο “ψυχασθενή” μην αφήνοντας την παραμικρή αμφιβολία αν κολάζει ή όχι την επίθεσή του. Λιάνα μου, το ξέρεις πως εκτιμώ απεριόριστα το θάρρος σου [μου δόθηκε η ευκαιρία, επί ενάμιση χρόνο, να το διαπιστώσω και κατά τις παρεμβάσεις σου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου -τι τραγική ειρωνεία- ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ συστεγάζονται στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα, την Ενοποιημένη Ευρωπαϊκή Αριστερά] αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν έχεις δίκιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ