Και άλλος γαλάζιος “αντάρτης” για το γάλα

Και άλλος γαλάζιος “αντάρτης” για το γάλα 

 

Την υποστήριξή του στην κοινή πρόταση φορέων της αγελαδοτροφίας για το γάλα, εξέφρασε ο βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, Τιμολέων Κοψαχείλης.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρόταση «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και οφείλουμε να την εξετάσουμε».

«Το ζητούμενο», πρόσθεσε, «είναι η προστασία του παραγωγικού και διατροφικού προτύπου της χώρας και κατά συνέπεια η προστασία του Έλληνα καταναλωτή».

Εκτός από τον κ. Κοψαχείλη και οι βουλευτές, Ανδρέας Μαρίνος και Γεώργιος Στύλιος υποστήριξαν με δηλώσεις τους την πρόταση των αγελαδοτρόφων.

 

Υπενθυμίζεται ότι η κοινή πρόταση του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Ελλάδος, της Ένωσης Φυλής Χολστάϊν και του ΘΕΣγάλα είναι η καθιέρωση τριών ειδών παστεριωμένου γάλακτος.

Αυτά τα είδη είναι:

α) Γάλα ημέρας

Θα συλλέγεται και θα παστεριώνεται εντός της Ελλάδας. Όλη αυτή η διαδικασία θα πρέπει να γίνεται εντός 24 ωρών. Θα έχει διάρκεια ζωής έως 5 ημέρες καθώς η προτεινόμενη διάρκεια ζωής 2 ημερών είναι επιστημονικά και νομοθετικά έωλη.

β) Γάλα χαμηλής παστερίωσης

Θα έχει διάρκεια ζωής έως 7 ημέρες λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών χαρακτηριστικών της χώρας μας, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.

Σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες γάλακτος θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στη συσκευασία ή στο σημείο πώλησης η μέθοδος χαμηλής παστερίωσης.

γ) Οι υπόλοιπες κατηγορίες γάλακτος (Υψηλής Παστερίωσης και Μακράς Διάρκειας) να μείνουν ως έχουν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ