ΣΥΡΙΖΑ: Το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα

ΣΥΡΙΖΑ: Το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα

 

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξεπέλυσε το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των αλλαγών που προωθεί σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των φαρμακείων, τονίζοντας ότι το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα.

«Τα μνημονιακά μέτρα για τα φαρμακεία, που προωθεί η κυβέρνηση, επιβεβαιώνουν το καταστροφικό της σχέδιο, αφού, μεταξύ άλλων, ένας φαρμακοποιός θα μπορεί να κατέχει όσες άδειες ιδρύσεως φαρμακείου επιθυμεί, τα φαρμακεία θα μπορούν να συστεγάζονται με οποιοδήποτε κατάστημα, επιτρέπεται ένας μη αδειούχος φαρμακοποιός να κατέχει όποιο ποσοστό του εταιρικού κεφαλαίου επιθυμεί σε μία εταιρεία εκμεταλλεύσεως φαρμακείου, καταργούνται τα χωροταξικά κριτήρια ιδρύσεως φαρμακείου, ανατρέπεται πλήρως το πρόγραμμα εφημεριών, κ.ά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είναι πλήρης, δηλαδή, η μετατροπή του φαρμάκου σε εμπόρευμα, η επικράτηση των μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων, η συνεχής αυξανόμενη επιβάρυνση των ασθενών για τα φάρμακα που χρειάζονται, η καταστροφή των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η πολιτική φαρμακείου είναι απαράδεκτη και θα ανατραπεί με την απομάκρυνση της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα. Μία πολιτική φαρμάκου που θα διασφαλίζει την πρόσβαση όλων στη φαρμακευτική αγωγή που έχουν ανάγκη, χωρίς τις καταστροφικές επιβαρύνσεις που ισχύουν, καθώς και την επιβίωση του μικρού φαρμακείου της γειτονιάς, θα αποτελέσει προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ